ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γενικοί γιατροί με κουρεμένη συνταγογράφηση και χωρίς Διαβήτη! Σε απόγνωση ο κλάδος

Σε απόγνωση είναι το τελευταίο διάστημα οι Γενικοί Γιατροί καθώς οι ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας φαίνεται ότι περικόπτουν τόσο τη δυνατότητα της απρόσκοπτης συνταγογράφησης φαρμάκων, όσο και της διαχείρισης του Διαβήτη από τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Η αρχή για το ψαλίδισμα της ειδικότητας των Γενικών Γιατρών ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τα νέα όρια συνταγογράφησης που δημιουργούν όχι μόνο προβλήματα στους γιατρούς αλλά φυσικά και στους ασθενείς. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Μπάχαλο με τα νέα όρια συνταγογράφησης των γιατρών όλης της χώρας! Δείτε τι σημαίνει για τους ασθενείς»

Το δεύτερο μεγάλο χτύπημα ήρθε για τον κλάδο με τη δυνατότητα θεραπείας του Διαβήτη. Στη θεσμοθέτηση της νέας εξειδίκευσης της Διαβητολογίας αποκλείονται πλήρως οι Γενικοί Γιατροί έστω και αν εκπαιδευτούν στο Διαβήτη.

Τονίζεται μάλιστα πως το υπ. Υγείας αναγνωρίζει στη σημασία του ρόλου τους στην Α’βάθμια περίθαλψη και έτσι θα μπορούν να κάνουν μετεκπαίδευση στα Διαβητολογικά Κέντρα έως 1 χρόνο, δεν μπορούν όμως να φέρουν το τίτλο του «Διαβητολόγου». Διαβάστε ΕΔΩ πως αποκλείεται ο κλάδος των Γενικών Γιατρών από το Διαβήτη: « Από επιτροπή Παιδίατροι και Παθολόγοι για να ασκούν Διαβητολογία. Εκτός οι Γενικοί Γιατροί! Διευκρινήσεις του υπ.Υγείας»

Στην αντεπίθεση οι Γενικοί Γιατροί

Πάντως ο κλάδος μέσω της Ένωσης Γενικής Ιατρικής θα εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας με σειρά θέσεων που έχουν διατυπωθεί έπειτα από συνεδριάσεις εκπροσώπων του κλάδου.
Ήδη μάλιστα όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr έχει σταλεί σχετική επιστολή και στον υπουργό Υγείας όπου ζητείται και συνάντηση προκειμένου να αναλυθούν τα θέματα και να βρεθεί η χρυσή τομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενικοί Γιατροί: Στα κάγκελα για τα κουρέματα στη συνταγογράφηση! Όλα τα παράδοξα

Τώρα φάρμακα και για τους…νεκρούς; Ποιο είναι το νέο όριο συνταγογράφησης για τους ιατροδικαστές

Μετά τους ιατροδικαστές και οι μικροβιολόγοι με δικαίωμα συνταγογράφησης! Όλα τα παράδοξα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button