ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γενικοί Γιατροί: «Ρουσφετολογικοί» Διορισμοί Συντονιστών Διευθυντών από το υπ.Υγείας!

Όπως καταγγέλλει η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής, υπουργείο Υγείας και ΚΕΣΥ προέβησαν σε κραυγαλέας παραβάσεις ακόμη και της υπουργικής απόφασης.
Και αυτό διότι διορίσθηκαν Συντονιστές Διευθυντές της Ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής- οι οποίοι εργάζονται σε Κέντρα Υγείας και συντονίζουν το έργο των ειδικευόμενων – χωρίς μεταπτυχιακά ενώ κάποιοι δεν είναι καν Διευθυντές.

Σύμφωνα με επιστολή της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «κανείς από τους διορισθέντες Γενικούς Γιατρούς του ΕΣΥ δε διαθέτει όχι μόνο διδακτορική διατριβή αλλά ούτε καν κάποια μεταπτυχιακή εκπαίδευση».

Επίσης κάποιοι δεν έχουν ούτε το βαθμό του Διευθυντή του ΕΣΥ ενώ ενδεικτικά για τον συντονισμό των Ιονίων Νήσων επιλέχτηκε γιατρός που υπηρετεί στην Εύβοια.

Οι Γενικοί Γιατροί μιλούν για έλλειμμα Δημοκρατίας και επισημαίνουν ότι θα αγωνιστούν ώστε να επανέλθει της «ουσιώδους λειτουργίας και εναντίον των παραγοντίσκων που επέβαλαν την καθιέρωση Συντονιστών ασχέτων προς το αντικείμενο και μάλιστα πολλών από αυτούς ήδη παράτυπα διορισμένων ως μελών των εξεταστικών επιτροπών της ειδικότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλαλούμ με τις εξετάσεις ειδικότητας! Στον «αέρα» οι επιτροπές εξέτασης

«Ράβε- ξήλωνε» με την Επιτροπή Εξετάσεων Ειδικότητας Γυναικολογίας! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button