ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιάννης Μπασκόζος: «Δεν υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος από τους πρόσφυγες»! Όλα τα μέτρα του υπ.Υγείας

Ειδικότερα σε ομιλία του στην Εκδήλωση «Περιφερειακή Διαβούλευση, Η Υγεία καθ’ όλη τη Διαδικασία Υποδοχής, Διατομεακός Διάλογος, ο κ.Μπασκόζος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος από τους πληθυσμούς αυτούς.

«Η προπαγάνδα περί «υγειονομικής βόμβας», είναι ένας μύθος, και θα ήθελα από τη θέση μου για ακόμη μια φορά να το υπογραμμίσω, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας δεν αποτελούν υγειονομική βόμβα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία υπό την προϋπόθεση ότι θα τους παρασχεθούν οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας και κάνουμε το παν για να τους παρασχεθούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα προστασίας και υγιεινής

Σύμφωνα με τον γενικό Γραμματέα του υπουργείου υγείας έχει διασφαλιστεί η παροχή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα σημεία πολύ προσωρινής ή προσωρινής φιλοξενίας, η επιδημιολογική επιτήρηση, η υγιεινή στους χώρους αυτούς ενώ δίνεται το δικαίωμα με το Παράλληλο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε, να έχουν και αυτοί οι πληθυσμοί πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Ο Γιάννης Μπασκόζος ανέφερε ακόμη ότι για να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο εμφάνισης λοιμωδών νοσημάτων «έχουμε προχωρήσει σε πλήρη καταγραφή, βλέπουμε το επιδημιολογικό προφίλ και τη σύνθεση των πληθυσμών που έχει αλλάξει και αποτελείται πλέον από παιδιά, έγκυες γυναίκες, νέες γυναίκες, ηλικιωμένους, που σημαίνει ότι διαφοροποιείται και η ανάγκη παροχής υπηρεσιών υγείας».

Σε αυτό το πλαίσιο, 2 μονάδες υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται καθ’ οδόν για την Ειδομένη , προκειμένου να παράσχουν υπηρεσίες στους ανθρώπους που παραμένουν εκεί ελπίζοντας να περάσουν τα σύνορα, με τη συμμετοχή παιδιάτρων και γενικών γιατρών.

«Ο αριθμός των προσφύγων είναι μεγάλος αλλά μπορούμε να ανταποκριθούμε» κατέληξε μεταξύ άλλων ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου υγείας ο οποίος επεσήμανε ότι μπορεί στη χώρα μας να παραμείνουν ακόμη και 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο μεταξύ τον καταυλισμό προσφύγων της Ειδομένης θα επισκεφτεί την Τετάρτη 9/3/2016 , ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, Καθηγητής Χειρουργικής, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος , προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία για τη σωστή διαχείριση της υγειονομικής επιχείρησης που συντελείται στη περιοχή.

Ήδη στον προσφυγικό καταυλισμό βρίσκονται δύο κινητές μονάδες με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο έχει αναλάβει το έργο της περίθαλψης και της επιδημιολογικής επιτήρησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button