Ειδήσεις Υγείας

Γιατί απέτυχε η δίαιτα; Όλοι οι λόγοι

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί απέδειξαν ότι μια δίαιτα έχει πιθανότητες κατά μέσο όρο λίγο παραπάνω από 2% να πετύχει! Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο περίπου 98% δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί όμως απέτυχε η δίαιτα;

«Είμαι σε δίαιτα»

 

 

 

 

 

Όταν κάποιος κάνει σε μόνιμη βάση  δίαιτα, αυτόματα  κόβει μαχαίρι, τα αγαπημένα του φαγητά, τις νυχτερινές εξόδους και την κοινωνική του ζωή, προκειμένου να αποφύγει τους πειρασμούς. Η τακτική αυτή και μόνο αρκεί να στεφθεί η δίαιτα με αποτυχία.

Λιγούρες

 

 

 

 

 

Οι λιγούρες ιδίως το βράδυ δεν σας αφήνουν να ηρεμήσετε με συνέπεια όλο και κάτι να τσιμπολογάτε. Για να τιθασεύτε το αίσθημα αυτό ασχοληθείτε με κάτι άλλο όπως το να κάνετε μια βόλτα στη γειτονιά σας. Στην περίπτωση που επιμένει προτιμήστε να φάτε φρούτα.

Μην απαρνείστε τα αγαπημένα σας φαγητά

 

 

 

 

 

 

Ακουλουθείτε το αρχαίο ρητό «μέτρον άριστον» για να απολαύσετε το αγαπημένο σας φαγητό.

Καρφωμένοι στη ζυγαριά

 

 

 

 

 

 

Μπορεί η ζυγαριά να είναι ένας δείκτης, για να ελέγχετε αν και πόσα κιλά έχετε πάρει, αλλά , δεν πρέπει να μένετε «κολλημένοι» με τη ζυγαριά σας, που δε λέει να κατέβει.

Δίαιτα και γυμναστική

 

 

 

 

 

Καμία δίαιτα δεν είναι παντοδύναμη και δεν υπάρχει μαγική συνταγή, που να σας αδυνατίζει. Βάλτε στο πρόγραμμά σας την άσκηση έστω και 10 λεπτά καθημερινής προπόνησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button