ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης! Τι λέει ο Πρόεδρος του «112»

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στη μη συντήρηση και ανανέωση του συστήματος κλήσης έκτακτης ανάγκης του γνωστού «112», αποδίδει τη μη λειτουργία του στη θεομηνία της Χαλκιδικής ο πρόεδρος της Ένωσης για τον ευρωπαϊκό αριθμό επείγουσας κλήσης «112», το οποίο είναι μία Οργάνωση με έδρα τις Βρυξέλλες το οποίο μάλιστα είναι ένας φορέας που επιχειρεί να πιέσει τόσο τα όργανα της Ε.Ε. όσο και τις τοπικές κυβερνήσεις για τη βέλτιστη χρήση του αριθμού 112.

Όπως δηλώνει στο HealthReport.gr ο Δημήτρης Πύρρος ο οποίος είναι και γνωστός γιατρός του ΕΚΑΒ και επικεφαλής των Ιατρικών Υπηρεσιών του φορέα, «Στην Ελλάδα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε από την ίδρυσή του λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν έχει υποστεί καμία βελτίωση».

Ο Δημήτρης Πύρρος

Ο κ.Πύρρος σημειώνει στο HealthReport.gr πώς μπλόκαρε η ανανέωσή του παρότι είχε προγραμματισθεί: « Το 2011 υπεγράφη μία συμφωνία με την κοινωνία της πληροφορίας για την αναβάθμιση λειτουργίας του 112.

Έπρεπε να τελειώσει το 2015, που θα τελείωνε το 2017, που θα τελείωνε αρχές 2019…» αναφέρει με ειρωνία και συμπληρώνει στο HealthReport.gr: «Όντας πρόεδρος της Ένωσης νοιώθω πάντα πολύ άβολα ανάμεσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους μου που η χώρα μου είναι ουραγός στο θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαλκιδική: Ο επίσημος απολογισμός των τραυματιών από τη θεομηνία

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Ωνασείου Δ.Νιάκας

«Κλειδώνουν» οι Γενικοί Γραμματείς του υπ.Υγείας! Ποια ονόματα «παίζουν»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button