Ειδήσεις Υγείας

Γιατί δεν σας περνάει ο βήχας; Όλες οι αιτίες

Μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός απλού κρυολογήματος ή κάποιας άλλης  σοβαρότερης πάθησης.
Σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες της Aμερικανικής  Πνευμονολογικής Eταιρείας, ο βήχας,  σε σχέση πάντα με το διάστημα που διαρκεί χωρίζεται σε οξύ, όταν η διάρκειά του είναι μικρότερη των 3 εβδομάδων, υποξύ όταν διαρκεί από 3 έως 8 εβδομάδες, και χρόνιος όταν ξεπερνάει το διάστημα των 8 εβδομάδων.

Κρυολόγημα

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο βήχας αποτελεί σύμπτωμα ενός απλού κρυολογήματος που συνοδεύεται με μπούκωμα και δακρύρροια.

Πρωινός βήχας με  φλέγματα

Είναι γνωστός και ως τσιγαρόβηχας και αφορά κυρίως τους καπνιστές.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε το κάπνισμα ενώ αν το πρόβλημα αυτό επιμένει ζητήστε τη βοήθεια ενός πνευμονολόγου.

Ξηρός βήχας

Tο συνάχι, η έντονη καταρροή και η αίσθηση ενός ξένου σώματος στο λαιμό σας που δεν μπορείτε να απομακρύνετε υποδηλώνουν λοίμωξη στο ανώτερο αναπνευστικό (σύνδρομο οπισθορινικής καταρροής) που δεν έχει θεραπευτεί, Aν έχετε ξηρό βήχα με καούρες

Βήχας με δύσπνοια

Tο άσθμα προκαλεί χρόνιο βήχα, ο οποίος συνήθως είναι ξηρός και συνοδεύεται από δύσπνοια και μερικές φορές σφίξιμο στο στήθος. Απευθυνθείτε άμεσα σε ένα πνευμονολόγο ώστε να ανακουφιστείτε άμεσα από τον έντονο βήχα.

Πότε να ανησυχήσω;

Aν ο βήχας σας διαρκεί πάνω από 3 εβδομάδες

Aν έχετε φλέγματα ή βήχετε πιο συχνά.

– Aν ο βήχας συνοδεύεται , από αίμα πυρετό, δύσπνοια, πόνο στο στήθος ή άλλα συμπτώματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button