ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διψούν εργαζόμενοι και ασθενείς στο Αμ.Φλέμινγκ

Το να βράζουν εργαζόμενοι και ασθενείς από τη ζέστη λόγω έλλειψης κλιματιστικών, το είδαμε σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: Απίστευτο: «Βράζουν» οι ασθενείς στο Σισμανόγλειο! Χωρίς κλιματισμό το Νοσοκομείο).

Το να μην υπάρχει αναλώσιμο υλικό και να φέρνουν οι ασθενείς και οι συγγενείς από το …σπίτι τους, το είδαμε επίσης. Το να λείπουν βασικά καθημερινά αγαθά και να τρέχουν να δανείζονται οι νοσηλευτές, πάλι το έχουμε ξαναδεί.

Αλλά ένα ολόκληρο νοσοκομείο να μην έχει νερό ούτε για δείγμα να πιουν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι δεν τον είχαμε ξαναδεί.
Πρόκειται για μία από τις ιστορίες καθημερινής τρέλας στο ΕΣΥ που κάνει εργαζόμενους και ασθενείς να βγαίνουν από τα …ρούχα τους.

Το απομακρυσμένο από το κέντρο της Αθήνας Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ τις βραδινές ώρες, μετά τις 10 το βράδυ δηλαδή, δε διαθέτει νερό ούτε για δείγμα.

νερό
Πως συνέβη αυτό; Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων του Αμαλία Φλέμινγκ τις βραδινές ώρες που τα καταστήματα εντός και εκτός νοσοκομείου κλείνουν και ούτως ή άλλως όλοι βρίσκονται μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, δεν υπάρχει ούτε καν αυτόματος πωλητής νερού για να εξυπηρετηθούν ασθενείς και εργαζόμενοι.

Παρά το γεγονός ότι το Σωματείο των Εργαζομένων έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στη διοίκηση, εκείνη δε φαίνεται να έχει δώσει λύση μέχρι σήμερα.
Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως το νοσοκομείο θα έβγαζε χρήματα από τέτοιους αυτόματους πωλητές- όπως λένε οι εργαζόμενοι- αφού ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός.

Σημειώνει χαρακτηριστικά το Σωματείο των Εργαζομένων στο Αμαλία Φλέμινγκ: «Κοντά δύο χρόνια τώρα έχουν αποσυρθεί από το Νοσοκομείο οι αυτόματοι πωλητές νερού, καφέ κλπ, με αποτέλεσμα από τις 10 το βράδυ και μετά που κλείνει το κυλικείο, να ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι και κυρίως οι ασθενείς και οι συνοδοί που δεν έχουν να πιούν ούτε ένα μπουκάλι νερό, ούτε έναν καφέ ή κάποιο συσκευασμένο φαγώσιμο για να βγάλουν τη νύχτα και τις ατέλειωτες ώρες της αναμονής τους.

Το πρόβλημα βεβαίως είναι εντονότερο τις ημέρες της γενικής εφημερίας που οι άνθρωποι έρχονται απροετοίμαστοι και έκτακτα στο Νοσοκομείο.
Εκτός από την ταλαιπωρία, πάρα πολλές φορές οι εργαζόμενοι που κάνουν βάρδια έχουν πληρώσει τη νύφη και έχουν υποστεί τα δικαιολογημένα παράπονα του κόσμου».

Το Σωματείο των Εργαζομένων θεωρεί πως είναι σκόπιμη πια η αδιαφορία τη στιγμή μάλιστα που το νοσοκομεία θα έβγαζε χρήματα: «Τόσο το Σωματείο όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, έχουν ζητήσει επανειλημμένα από τη Διοίκηση να λυθεί το πρόβλημα.

Να τονιστεί πως η ανάδειξη εργολάβου μέσα από τις σχετικές διαδικασίες είναι επωφελής για το Νοσοκομείο καθώς ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός. Δηλαδή το Νοσοκομείο θα έχει έσοδα, ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση που θα παρέχει στους πολίτες. Παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα ακόμα παραμένει και ο κόσμος ταλαιπωρείται και αγανακτεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: «Βράζουν» οι ασθενείς στο Σισμανόγλειο! Χωρίς κλιματισμό το Νοσοκομείο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button