ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατί επέστρεψε στο σπίτι της η ανήλικη από τη Λέρο μετά τη νοσηλεία της στο Νοσοκομείο Παίδων! Τι απαντά η Διοίκηση

Σοκ στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η υπόθεση με την οικογένεια από τη Λέρο η οποία φαίνεται κατά δήλωση των γονέων ότι κακοποιούσε τα παιδιά της.

Ωστόσο αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση είναι το γεγονός ότι η ανήλικη κοπέλα είχε νοσηλευτεί πέρυσι με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία αλλά δεν παρέμεινε και επέστρεψε στο σπίτι της στο νησί.

Η Διοίκηση απαντά:

“Η ανήλικη Μ.Δ. προ έτους προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας για παιδοψυχιατρική εκτίμηση και πλήρη ιατρικό έλεγχο, κατόπιν εκθέσεως της Κοινωνικής Υπηρεσίας Κ.Θ.Κ.Υ. Λέρου.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της Λέρου και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από Ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button