ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατί η κρίση δε φόβισε τους «φακελάκηδες» στα νοσοκομεία!

Ή έστω αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών και των συγγενών που καταγγέλλουν πλέον τα περιστατικά με τους λεγόμενους «φακελάκηδες» στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα κάποιοι να συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω.
Το τελευταίο περιστατικό με τον γυναικολόγο που πιάστηκε στα πράσα να απαιτεί 650 ευρώ για να αναλάβει έναν τοκετό, σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Ο γιατρός φέρεται να πήρε από τον ιδιώτη (σύζυγο) το χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί.
Τότε επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν το γυναικολόγο.

Ωστόσο δεκάδες άλλες αντίστοιχες υποθέσεις δε φθάνουν στη δικαιοσύνη επειδή οι ασθενείς φοβούνται να κάνουν καταγγελία, έχοντας ανησυχία για το πώς θα αντιμετωπισθεί η ασθένειά τους.
Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά μία υπόθεση που δεν καταγγέλθηκε ποτέ: «Editorial: Όταν το ντροπιαστικό φακελάκι ζει και βασιλεύει και με ΣΥΡΙΖΑ…»

Ίσως γι αυτό με βάση την τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς στις χώρες στις οποίες οι ερωτηθέντες είναι πιθανότερο να θεωρούν ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στην πατρίδα τους η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στη λίστα με 99%.

Και η αντίληψη αυτή διαπερνά όπως φαίνεται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας καθώς οι περισσότεροι αναγκάζονται να πληρώσουν ακόμη και για τα αυτονόητα όπως είναι η εξυπηρέτησή τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Η ίδια έκθεση της ΕΕ έδειξε άλλωστε ότι περίπου τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων (73%) θεωρούν ότι η δωροδοκία και η χρήση των γνωριμιών είναι συχνά ο ευκολότερος τρόπος για την εξυπηρέτησή τους από
δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα τους. Αυτή η πεποίθηση είναι πιο διαδεδομένη στην Ελλάδα με ποσοστό 93%.

Η διαφθορά στον τομέα της υγείας απεδείχθη εξάλλου και με το μεγάλο σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά και τις μίζες που φέρονται να λάμβαναν γιατροί.

Ήδη πάντως η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς φθάνει στο ακροατήριο με 24 πρόσωπα να παραπέμπονται να δικαστούν από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα δωροδοκίας στο χώρο της Υγείας με εμπλεκόμενη την εταιρία προμήθειας ορθοπεδικού υλικού DEPUY.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προμήθειες ΕΣΥ : σκάνδαλο και “ομερτά”!

Συνελήφθη μαιευτήρας με φακελάκι 600 ευρώ! Έρχεται ειδικό γραφείο καταγγελιών

Όταν το ντροπιαστικό φακελάκι ζει και βασιλεύει και με ΣΥΡΙΖΑ…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button