Ειδήσεις Υγείας

Γιατί θα φωτιστεί με πορτοκαλί χρώμα η πλατεία Συντάγματος; Μήνυμα ελπίδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας,την Τρίτη 26 Μαΐου στην καρδιά της Αθήνας, το Σύνταγμα, Θα λειτουργεί περίπτερο του Συλλόγου όπου ειδικοί συνεργάτες θα ενημερώνουν το κοινό για τη νόσο ενώ μέλη, εθελοντές και φίλοι, θα καλούν όλους να δώσουν τη δική τους ενέργεια για τους ασθενείς μέσα από μια διαδραστική πρωτότυπη δράση με κεντρικό μήνυμα ”Μαζί σε κάθε βήμα”.

Επιπλέον η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, κυρία Βάσω Μαράκα και τα μέλη του προσκαλούν όλο τον κόσμο να επισκεφτεί το περίπτερο, από τις 11.00 το πρωί, ενώ στις 8.00 το βράδυ,  όλοι μαζί θα προχωρήσουν σε μία ξεχωριστή δράση, θα φωτίσουν την πλατεία Συντάγματος στο συμβολικό πορτοκαλί χρώμα!

 

ΣΚΠ

 

Πρόκειται για μία δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη ΣκΠ και υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της GENESIS Pharma.

 

Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ΣΑμΣΚΠ

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2007 αποκλειστικά από πάσχοντες, με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τη νόσο.

Να σημειωθεί ότι, η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία για τη ΣΚΠ – Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) ως Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ και γιορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη της μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτή τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Υπολογίζεται ότι πάνω 2.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων περίπου 10.000 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button