Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Γιατί μια γυναίκα χάνει απότομα την διάθεση για σεξ; Όλοι οι λόγοι

Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ στην Μ. Βρετανία αποκάλυψε ότι οι γυναίκες χάνουν πιο εύκολα το ενδιαφέρον τους για σεξ για πολλούς και διαφορετικούς λόγους η κάθε μια. Ωστόσο η επικεφαλής της μελέτης, δρ Diana Fleischman, υποστηρίξε ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι άνδρες και αυτό τις κάνει ασυνείδητα να αυτοπροστατεύονται περισσότερο. Συνέπεια να χάνουν έτσι και τη διάθεσή τους για σεξ.

Οι ερευνητές επισημαίνουν  ότι αν μια γυναίκα αισθανθεί αηδία την στιγμή της σεξουαλικής επαφής, επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι ένας άντρας. Έτσι η κακοσμία σώματος ή στόματος, ιδρώτας, άπλυτα σεντόνια κλπ μπορεί να της εγείρουν συναισθήματα αηδίας και να κάνουν τον εγκέφαλο να θεωρήσει ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Έτσι, αυτόματα η σεξουαλική διέγερση χάνεται και μετατρέπεται σε αισθήματα αποτροπιασμού.

Αναλυτικότερα στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One εξετάστηκαν οι περιπτώσει 76 γυναικών ηλικίας 18-42 ετών, οι οποίες χωρίστηκαν σε 4 γκρουπ:

Στο 1ο τους έδειξαν αηδιαστικές εικόνες ΠΡΙΝ τους δείξουν μια ερωτική ταινία
Στο 2ο οι γυναίκες παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες ΑΦΟΤΟΥ είχαν δει μια ερωτική ταινία
Στο 3ο οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν εικόνες που προκαλούν τρόμο ΠΡΙΝ παρακολουθήσουν μια ερωτική ταινία, και
Στο 4ο γκρουπ, όπου παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες τρόμου ΑΦΟΤΟΥ είχαν δει μια ερωτική ταινία

Στη συνέχεια οι ειδικοί  μέτρησαν την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα των γυναικών κατά τη διάρκεια της ερωτικής ταινίας. Διαπίστωσαν ότι εκείνες οι γυναίκες που είδαν την ταινία αφού είχαν παρακολουθήσει εικόνες που τους προκαλούσαν αηδία ή τρόμο, είχαν μειωμένη σεξουαλική διέγερση ή η διέγερσή τους κράτησε για πολύ λιγότερη ώρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button