Ειδήσεις Υγείας

Γιατί νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι; Όλες οι αιτίες

Η συνεχής κόπωση , ακόμη και αν εκδηλώνεται με ήπια μορφή, μπορεί να εξαντλήσει τον οργανισμό σε βάθος χρόνου καθιστώνας τον μη λειτουργικό.

Ωστόσο ορισμένες αιτίες οι οποίες δεν κινούν την υποψία μπορεί να μας προκαλέσουν τη συνεχής κόπωση.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Αναιμία

Οι πάσχοντες από αναιμία εμφανίζουν κούραση, ζαλάδα όταν σηκώνονται απότομα, δυσκολίες στην συγκέντρωση αλλά και συχνή έλλειψη διαύγειας. Μια απλή εξέταση αίματος θα δείξει αν όντως αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα και ο γιατρός σας θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές αντιμετώπισης.

Διαβήτης

Η κόπωση είναι ένα από τα πλέον κοινά συμπτώματα του διαβήτη. Αν μάλιστα εκτός από κούραση εμφανίζεται δίψα και πολυουρία οι πιθανότητες αυξάνονται δραματικά. Μ


Διαταραχές του θυροειδούς

Ένας ορμονικός έλεγχος θα δείξει αν όντως υπάρχει κάποια απορύθμιση του θυροειδούς αδένα και ο ενδοκρινολόγος θα προτείνει την κατάλληλη αντιμετώπιση.

Καρδιακά προβλήματα

Η έντονη μάλιστα κόπωση που δεν μπορεί να αποδοθεί σε άλλες αιτίες, ειδικά αν συνδυάζεται με εφίδρωση και δυσκολία στην αναπνοή, πρέπει να μας οδηγήσει στο ιατρείο του καρδιολόγου για έναν σχολαστικό έλεγχο.

Άπνοια στη διάρκεια του ύπνου

Η κακή οξυγόνωση ως αποτέλεσμα της άπνοιας έχει ως συνέπεια ο εγκέφαλος να λαμβάνει το μήνυμα ότι δεν αποβάλλεται από το σώμα το CO2, οπότε τίθεται σε κατάσταση συναγερμού και δεν αφήνει το σώμα να κοιμηθεί πραγματικά.

Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση συνδέεται με δυσκολίες στον ύπνο με αποτέλεσμα το σώμα να μην ξεκουράζεται επαρκώς. Η ρύθμιση της ορμονικής λειτουργίας από τον γιατρό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του προβλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button