Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Γιατί οι άνδρες προτιμούν τα ..χαμηλά σημεία των γυναικών; Έρευνα

 

Η έρευνα του επιστημονικού περιοδικού Journal of Evolutionary Psychology προσπάθησε να ανακαλύψει γιατί οι άντρες κάνουν στοματικό έρωτα στις συντρόφους τους εφόσον αυτό δεν οδηγεί στην αναπαραγωγή.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι άντρες επιδιώκουν να κάνουν στοματικό έρωτα στις συντρόφους τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο απιστίας.
Επιπλέον όπως τονίζουν οι ειδικοί πιο συχνό είναι να το κάνουν σε μια κοπέλα που τους ενδιαφέρει πραγματικά και όχι σε ένα απλό one night stand.

Ερευνώντας 234 ενήλικους άντρες σε ετεροφυλικές σχέσεις, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άντρες αρέσκονται σε αυτή την συνήθεια με βαθύτερη πρόθεση να αποτρέψουν τις συντρόφους τους να τους απατήσουν, μια θεωρία που οι συντάκτες κατονόμασαν στην έρευνά τους ως «στρατηγική διατήρησης συντρόφου».

Η έρευνα συγκέντρωσε βέβαια και αρκετές αρνητικές αντιδράσεις από τους άντρες καθώς πολλοί υποστήριξαν ότι οι ερευνητές δεν υπολόγισαν ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο οι άντρες να το κάνουν «απλά για απόλαυση».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button