Σέξ

Γιατί οι Ασιάτες κάνουν καλύτερο σεξ στις μέρες μας;

Περίπου ένας στους τέσσερις Αμερικανούς που είναι παντρεμένοι ή συζούν με κάποιον, λένε πως τους λείπει τόσος πολύ ύπνος που συχνά είναι πολύ κουρασμένοι για να κάνουν σεξ. Η έλλειψη ύπνου επίσης εμποδίζει πολλούς στη δουλειά τους ή στις οικογενειακές δραστηριότητές τους να λειτουργήσουν αποδοτικά.
Έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ και βασίστηκε σε τυχαίο δείγμα 1.007 ενηλίκων 25 με 60 ετών, επιχείρησε να επικεντρωθεί σε διαφορές στις συνήθειες του ύπνου σε ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας. Οι απαντήσεις ήταν κοινές όσον αφορά την κούραση και το σεξ.
Οι λευκοί κυρίως ( περίπου ένας στους δέκα) πάσχουν από αϋπνία. Οι έγχρωμοι ( περίπου ένας στους επτά) έχουν υπνική άπνοια.
Οι Λατίνοι ξενυχτούν τα βράδια σκεπτόμενοι τη δουλειά, το χρήμα, τις σχέσεις και τα προβλήματα υγείας. Περίπου 3 στους 8 χάνουν τον ύπνο τους έχοντας αυτές τις ανησυχίες.
Όμως η είδηση είναι ότι οι ασιατικής-αμερικανικής καταγωγής κοιμούνται καλύτερα απ’ όλους. Μάλιστα 5 στους 6 λένε πως κοιμούνται καλά τουλάχιστον κάποιες μέρες την εβδομάδα. Βλέπουν λιγότερη τηλεόραση, πίνουν λιγότερο αλκοόλ πριν πέσουν για ύπνο, και δε μοιράζονται το κρεβάτι τους με σύζυγο ή σύντροφο. Γεγονός που μάλλον τους ισχυροποιεί ερωτικά έναντι των άλλων λαών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button