Ειδήσεις Υγείας

Γιατί πονάω παντού όταν χαλάει ο καιρός;

Ησυχία δεν βρίσκεται πουθενά ενώ η καθημερινότητα σας επηρεάζεται άμεσα.
Εξού και οι παλιότεροι για να αιτιολογήσουν την κατάσταση αυτή ανέφεραν  ότι “έχει υγρασία και πονάω παντού”. Έχει η επιστήμη εξήγηση για αυτό;
Όπως αναφέρει ο  μελετητής  και καθηγητής Ρόμπερ Τζέιμισον από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι μελέτες σε ανθρώπους με χρόνια προβλήματα στα οστά και τις αρθρώσεις έχουν καταδείξει τη συσχέτιση του καιρού με τις σωματικές αντιδράσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής, ρευματολόγος Ντέιβιντ Μπορενστέιν από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο George Washington ο οποίος επισημαίνει ότι υπάρχει άμεση σχέση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες η κύρια αιτία είναι η βαρομετρική πίεση.Βρέθηκε ότι η χαμηλή πίεση του αέρα δίνει στους ιστούς το περιθώριο της επέκτασης και της συνακόλουθης πίεσης στις αρθρώσεις με αποτέλεσμα όσοι έχουν ευαισθησία να αισθάνονται πόνο στα συγκεκριμένα σημεία.

Να μετακομίσω;

Λύση στο πρόβλημα αυτό δεν αποτελεί η μετακόμιση σε θερμότερες περιοχές αφού βάση των επιστημόνων σταδιακά ο οργανισμός συνηθίζει στις νέες συνθήκες και οι πόνοι επιστρέφουν, ως αποτέλεσμα των μικροαλλαγών που ούτως ή άλλως συμβαίνουν σε όλα τα περιβάλλοντα.

Για να αποφευχθεί η κατάσταση αυτή οι ειδικοί συνιστούν στους πάσχοντες:

να παίρνουν περισσότερα  παυσίπονα  και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστούν να ντύνονται  ζεστά ή να  χρησιμοποιούν μια ηλεκτρική κουβέρτα η οποία  θα σας κρατήσει ζεστούς.
Πριν από οποιαδήποτε εργασία καλό είναι να κάνετε ασκήσεις προθέρμανσης ώστε να μαλακώσουν και θα χαλαρώσουν  οι αρθρώσεις σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button