Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Γιατί τα ζευγάρια «κόβουν» το σεξ;

Ακόμη και τα τρόφιμα και γενικότερα η διατροφή, μπορεί να κάνουν τη …ζημιά τους και να μας οδηγήσουν μακριά από το κρεβάτι της συνεύρεσης.
Ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι το πολύ ψωμί αλλά και η έλλειψη σιδήρου εξαιτίας μιας γρήγορης δίαιτας, έχουν σαν συνέπεια ένα στα τρία ζευγάρια να μην έχει όρεξη για σεξ!

Η υπερβολική κατανάλωση άσπρου ψωμιού, η έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό που μπορεί να προκύψει από δίαιτες αστραπή, θεωρούνται από τους ειδικούς οι κυριότερες αιτίες για την εμφάνιση του προβλήματος.
Οι επιστήμονες της Βρετανικής Διαιτητικής Εταιρείας επισημαίνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση άσπρου ψωμιού και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορεί να «βουλιάξουν» την ερωτική επιθυμία.

Και αυτό επειδή τα επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν πολύ γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία με τη σειρά τους σχετίζονται με κατακόρυφη πτώση της ενεργητικότητας, με συνέπεια να μην έχει κανείς ενέργεια για να κάνει σεξ.

Από την άλλη όμως άκρως επικίνδυνη για την ερωτική διάθεση μπορεί να αποδειχθεί και μία δίαιτα καθώς μία στις τέσσερις γυναίκες εκτιμάται ότι δεν καταναλώνει επαρκείς ποσότητες σιδήρου μέσω της διατροφής της με συνέπεια η έλλειψη αυτή να στέλνει στα …τάρταρα την ερωτική επιθυμία. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μειώνουν την ποιότητα της κυκλοφορίας του αίματος και έτσι ελαττώνουν την ενεργητικότητα άρα και τη διάθεση για …παιχνίδια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button