Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Γιατί το πολύ σεξ βλάπτει σοβαρά την υγεία των ανδρών;

Η έντονη ερωτική ζωή ενοχοποιείται για την εμφάνιση προβλημάτων υγείας ειδικά στους άνδρες τα οποία μάλιστα χρειάζονται επειγόντως ιατρική αντιμετώπιση.
Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ έδειξε ότι οι άνδρες με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα στην ηλικία των 20 και των 30 χρόνων έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν προστάτη.

Αναλυτικότερα η επιστημονική ομάδα μετά από έρευνα που πραγματοποίησε κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο καρκίνος του προστάτη ενδεχομένως συνδυάζεται με τα επίπεδα ορμονών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, τα οποία είναι υψηλότερα στους ανθρώπους με συχνότερες σεξουαλικές επαφές.

Άλλες μελέτες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνει τοξίνες από τον προστάτη αδένα.
Εκτός αυτού όμως ο πονοκέφαλος του …σεξ δεν είναι μόνο γυναικείο θλιβερό προνόμιο.

Και για του λόγου του αληθές ο Διεθνής Οργανισμός για την Ημικρανία αναγνωρίζει τον πονοκέφαλο που συνδέεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα (headaches associated with sexual activity – HAS) ως ξεχωριστό τύπο πονοκεφάλου.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Medical Practitioners αναφέρει ότι όσοι άνδρες πάσχουν από συχνές ημικρανίες είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσουν τον πονοκέφαλο και μετά το σεξ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button