Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Γιατί το σεξ κόβεται «μαχαίρι» στις… διακοπές; Όλοι οι λόγοι

Και ενώ τα περισσότερα ζευγάρια προσδοκούν σε καλύτερο σεξ όταν είναι μαζί και περνούν ευχάριστα τις διακοπές τους παρόλα αυτά οι σύγχρονοι ”δολοφόνοι” του σεξ όπως είναι τα κινητά, τα ταμπλέτ και άλλα το κόβουν μαχαίρι.

Αναλυτικότερα έρευνα που πραγματοποίησε μεγάλη εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών απέδειξε ότι η «απόσπαση της προσοχής από τα ψηφιακά μέσα» κατά τη διάρκεια των διακοπών επηρεάζει αρνητικά τις ανθρώπινες σχέσεις

Τα αποτελέσματα αυτά δεν εκπλήσσουν, αν σκεφθούμε ότι το 40% των ανθρώπων είναι λιγότερο πιθανό να υποκινήσουν την σεξουαλική επαφή αν ο σύντροφός τους είναι στο κρεβάτι και ασχολείται με το κινητό. Ακόμα το 41% παραδέχτηκε ότι κατά την διάρκεια των διακοπών τους, τα ζευγάρια τις νύχτες προτιμούν να περνούν τις ώρες τους με τα κινητά τους παρά ο ένας στον άλλον.

Πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι η ενασχόληση με τις τηλεφωνικές συσκευές, αντί με το σύντροφο κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορεί να προκαλέσει αιτία για καβγάδες. Συγκεκριμένα, το 59% δήλωσε ότι, είτε ο σύντροφος τους ή και οι δύο αφιέρωναν πολύ χρόνο στις οθόνες με περισσότερους από το ήμισυ των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως το αποτέλεσμα αυτής της συνήθειας είναι να «υποφέρει» η σχέση τους– 72 από τους ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής!

Αποκαλυπτικές είναι οι διαφορές στα ζευγάρια που βρίσκονται σε διαφορετικά φάσεις της ζωής τους. Σχεδόν το ένα πέμπτο των συμμετεχόντων στην έρευνα, δήλωσε πως τα τηλέφωνα και τα tablets υπονομεύουν την σεξουαλική ζωή τους στις διακοπές, αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο ένα τρίτο για τις ηλικίες κάτω από τα 35 – άτομα τα οποία το πιο πιθανό είναι πως έχουν μεγαλώσει με την τεχνολογία. Επιπλέον, το 15% παραδέχονται ότι κάνουν λιγότερο σεξ από ό, τι στο παρελθόν, λόγω της ενασχόλησής τους με την τεχνολογία, ποσοστό που εκτοξεύεται στο ένα τέταρτο στα άτομα ηλικίας κάτω των 35.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους βρίσκονται τα social media, με το 65% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα να ποστάρουν 3 φορές την ημέρα και το 42% να παραδέχεται ότι «μοιράζεται» σημαντικές στιγμές από τις καλοκαιρινές του διακοπές με αναρτήσεις social media παρά με τον σύντροφο του. Χαλαρές στιγμές πλάι στην πισίνα ή την παραλία μπορεί να μοιάζουν ιδανικές για να χαλάρωση αλλά σχεδόν οι μισοί παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν τηλέφωνα και τάμπλετ ακόμα και εκεί – οι γυναίκες δε είναι οι ….συνήθεις ύποπτοι, σε ποσοστό μεγαλύτερο κατά 27% από τους άνδρες.

Απεριόριστη χρήση συσκευών η κρεβατοκάμαρα

Ο Δρ Σαριφ Μοουλαμποκους από το Κέντρο Σεξουαλικής Διαφωνίας στο Πανεπιστήμιο του Σασεξ διεξήγαγε συμπληρωματική επιστημονική έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά ζευγάρια αντί να αντιλαμβάνονται την κρεβατοκάμαρα ως ένα ρομαντικό σκηνικό, την θεωρούν ως το σημείο όπου έχουν την ευκαιρία για απεριόριστη χρήση συσκευών, λόγω της δωρεάν πρόσβασης μέσω του δικτύου WiFi του ξενοδοχείου διαμονής τους.

«Η χρήση μιας συσκευής από τον έναν σύντροφο ενθαρρύνει τη χρήση της συσκευής και από τον άλλο, επιδεινώνοντας έτσι την ήδη άσχημη κατάσταση» εξηγεί ερευνητής και προσθέτει ότι «οι συμμετέχοντες στην έρευνα εξέφρασαν την ισχυρή πεποίθηση ότι οι διακοπές θα πρέπει να σημαίνουν αποχή από την εργασία, από τις έννοιες του σπιτιού και από τα social media.

Ωστόσο, το υπνοδωμάτιο του ξενοδοχείου που κάποτε αποτελούσε το χώρο που μπορούσε να έρθει το ζευγάρι πιο κοντά, να νιώσει ρομαντικά και να αποδράσει από την καθημερινότητα, πλέον υπάρχουν φορές που μοιάζει περισσότερο με ένα φρενήρη κέντρο πολυμέσων, με τα ζευγάρια να βιάζονται να ‘ανεβάσουν’ τις φωτογραφίες από την ημέρα τους, να επικοινωνούν με τους φίλους τους μέσω εφαρμογών, όπως το messenger και τα newsfeeds, όλα αυτά με σκοπό να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα τους να διαδράσουν με τα κοινωνικά τους δίκτυα. Ίσως μια λύση θα ήταν οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων να τοποθετήσουν τα τηλέφωνα στο λόμπι και όχι στην κρεβατοκάμαρα, ή να θέσουν ένα χρονικό όριο στη χρήση του τηλεφώνου και του wi-fi».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button