ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί αντιμέτωποι με αστυνομικούς στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός έρχονται αντιμέτωποι με αστυνομικούς την ώρα εργασίας τους. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μιλούν για άλλη μία εισβολή αστυνομικών οργάνων στο Νοσοκομείο προκειμένου να …αναζητήσουν γιατρό έπειτα από καταγγελία συγγενούς ασθενούς.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό,
το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής 18/8/19.

«Συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, ως ανέφερε – αναζητούσε τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος.
Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός ενημέρωνε τη βάρδια της επόμενης μέρας (παράδοση – παραλαβή). Θεωρώντας η συγγενής ότι ο γιατρός είχε εγκαταλείψει το Νοσοκομείο, κάλεσε δύο αστυνομικούς να «ψάξουν» τον γιατρό.

Φυσικά, ο γιατρός ήταν στη θέση του, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω. Τονίζουμε επίσης, ότι ο εν λόγω γιατρός όλη την προηγούμενη μέρα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της ασθενούς λόγω της βαρύτητας του προβλήματος της υγείας της» περιγράφουν οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό.

Χάος στον Ευαγγελισμό

Ωστόσο τα φαινόμενα εμφάνισης αστυνομικών στο Νοσοκομείο δεν είναι καινούρια.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί οι αστυνομικοί να αποχώρησαν, όμως, «δεν παύει το θέμα αυτό να εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαδικασίες για τυχόν παράπονα ή ερωτήματα».

Το Σωματείο επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ανάλογες καταστάσεις έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο την εμφάνιση ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό όταν διαμαρτυρήθηκαν οι εργαζόμενοι για τα εγκαίνια νέων χειρουργείων, χωρίς να έχει έρθει νέο προσωπικό, ή μεταφορά με χειροπέδες εφημερεύουσας γιατρού από το Αττικό στο αυτόφωρο της Ευελπίδων επειδή ασθενής μπήκε σε ράντζο κ.ά.) ενώ οι εργαζόμενοι θυμίζουν και το πρόσφατο περιστατικό στο Θριάσιο όπου υπήρχε απειλή σύλληψης της εφημερεύουσας Ψυχιάτρου -προέδρου της ΟΕΝΓΕ στο Θριάσιο, όταν ζήτησε το αυτονόητο να μην οπλοφορούν ανάμεσα σε ψυχιατρικούς ασθενείς. Διαβάστε ΕΔΩ τι συνέβη: «Με το όπλο στην εφημερία της Ψυχιατρικής του Θριασίου! Καταγγελίες για επεισόδιο σε βάρος της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ από αστυνομικούς»

Το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό μιλά για περιστατικά αυταρχισμού κι αστυνομοκρατίας, τα οποία θέτουν προ των ευθυνών τους την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button