Πολιτική Υγείας

Γιατροί δύο ταχυτήτων στον νέο ΕΟΠΥΥ! Στα κάγκελα οι ιδιώτες γιατροί για τα προνόμια των γιατρών του

Έντονες αντιδράσεις ειδικά στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς προκαλούν οι προτάσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για ειδικά προνόμια που θα μπορούν να απολαμβάνουν όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν να μην ενταχθούν στο ΕΣΥ και να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του κ.Κοντού οι μόνιμοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και ιδίως εκείνοι που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης λόγω της συμπλήρωσης των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση, προτείνεται να υπάρξει ειδική μέριμνα που θα διασφαλίζει τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. «Όσοι ιατροί επιλέξουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση θα υπαχθούν στο καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου προσωρινά, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης και κρίσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από ειδικά υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία θα εντάξουν τους ιατρούς σε θέσεις του ΕΣΥ. Για τους ιατρούς των χειρουργικών ειδικοτήτων μπορεί και πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για πρόσβαση σε χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Όμως η πρότασή του που έβαλε φωτιές στον ιατρικό κόσμο αφορά όσους δεν επιλέξουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Αυτοί θα μπορούν να «έχουν αυξημένο αριθμό επισκέψεων, ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού, προτείνουμε την διασφάλιση σύμβασης τριετούς διάρκειας, όπως και το ενδεχόμενο κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών τους».

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ζητούν να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση προς όλους τους γιατρούς τόσο για εκείνους που θα βγουν στην ελεύθερη αγορά από τον ΕΟΠΥΥ όσο και στους σημερινούς συμβεβλημένους ενώ ζητούν άμεσα διάλογο με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ώστε να συζητηθούν οι νέες συμβάσεις δεδομένου ότι οι παλαιές λήγουν τον Μάρτιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button