ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αλλάξτε τους νέους κανόνες για τις επισκέψεις των ασθενών!

Πρόκειται για νέους κανόνες που θα εφαρμοσθούν τελικά από την 1η Οκτωβρίου και όχι από την 1η Σεπτεμβρίου όπως αρχικά είχε ορίσει ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του ιατρικού κόσμου.

Άλλωστε οι οδηγίες ορίζουν χρόνο επίσκεψης και αριθμό ασθενών ανά εβδομάδα με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο. Δείτε ΕΔΩ τις νέες οδηγίες: «Παράταση για τις αλλαγές στις επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι άλλαξε»

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) με νέα ανοικτή της επιστολή ζητά και πάλι από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να τροποποιήσει τους κανόνες που θέτει, καθώς είναι ανεφάρμοστοι.

Εξάλλου όπως αναφέρει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού επειδή ακριβώς δεν είναι γιατρός δε γνωρίζει πως δεν μπορεί να καθορισθεί χρόνος επίσκεψης και εξέτασης ενός ασθενούς σύμφωνα με τους «κανόνες της ορθής ιατρικής πρακτικής» όπως αναφέρεται στις νέες οδηγίες που εκδόθηκαν.

Μάλιστα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με έναν ελαφρύ ειρωνικό τόνο προτρέπουν τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να συμβουλευτεί τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, ο οποίος είναι γιατρός καθώς και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που είναι μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ώστε να ενημερωθεί ότι κανένας διεθνής κανόνας δεν ορίζει για το χρόνο επίσκεψης την ορθή ιατρική πρακτική.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να θέσει νέες προϋποθέσεις τη στιγμή που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι ακόμη από τον περασμένο Μάρτιο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: «Σχετικά με τη μέση διάρκεια εξέτασης των δικαιούχων ΕΟΠΥΥ και τους «κανόνες ορθής άσκησης ιατρικής», θα θέλαμε να μας διαθέσετε ένα αντίγραφο αυτών των κανόνων, το οποίο όσο κι αν αναζητήσαμε στα Πανεπιστημιακά και Μεταπτυχιακά μας συγγράμματα δεν μπορέσαμε να βρούμε.

Επισημαίνουμε ότι η ορθή άσκηση της Ιατρικής Επιστήμης καθορίζεται ως προς τον χρόνο από τον ιατρό, ώστε να είναι αποτελεσματικός στο έργο του και όχι από οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, πολλώ δε μάλλον χρονικό, όσο και αν αυτό ευνοεί στατιστικώς τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Τόσο ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, όσο και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ που μετέχει στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ως ιατροί θα σας διαβεβαιώσουν πόσο σφάλετε να επικαλείστε ανύπαρκτους «κανόνες». Ο μόνος αρμόδιος να θέτει ιατρικούς κανόνες είναι ο ΠΙΣ και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι. Η Ιατρική Ηθική και Δεοντολογία, ως νόμος του κράτους δεν θέτει χρονικούς περιορισμούς στην άσκηση των καθηκόντων μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιοι είναι οι μισθοί των γιατρών σε νοσοκομεία και ΤΟΜΥ!

Αποκάλυψη HealthReport.gr: Τι δείχνει πόρισμα φωτιά για τον ΕΟΦ! Τι έβγαλαν οι έλεγχοι από το 2012-2015

Πυρετός» για την Υγεία στη ΔΕΘ! Τι θα πει ο Αλ.Τσίπρας. Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button