ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αναβάλλεται η επίσχεση μέχρι 8 Ιουνίου! Σκληρές αιχμές κατά του προέδρου

Ειδικότερα τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) αποφάσισαν ως δείγμα καλής θέλησης να δώσουν ένα περιθώριο 8 ημερών στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει και το μήνα Φεβρουάριο που οφείλεται εκτός των άλλων στους ιδιώτες γιατρούς.

Ωστόσο η αναβολή αυτή έρχεται έπειτα από σκληρές πιέσεις που ασκήθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: «Πληρώνουμε ! Κόβονται οι συμβάσεις στους γιατρούς που θα κάνουν επίσχεση»

Ο Σωτήρης Μπερσίμης
Ο Σωτήρης Μπερσίμης

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ πάντως αφήνει σκληρές αιχμές περί απειλών από τον κ.Μπερσίμη. «Απειλές που θίγουν την επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπειά μας δε συνάδουν με το ήθος μας και δεν γίνονται αποδεκτές.»
Άλλωστε όπως εξηγούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ:

«Παρόλο που οι απλήρωτοι ιατροί έχουν απόλυτο δίκιο, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για άλλη μία φορά επιδεικνύει αυστηρό, αυταρχικό και απειλητικό πρόσωπο προς αυτούς, αναφερόμενη σε «παράλειψη υπηρεσιών υγείας». Δεν υφίσταται καμία παράλειψη, αλλά επίσχεση παροχής υπηρεσιών λόγω αθέτησης από μέρους του ΕΟΠΥΥ των πληρωμών που περιγράφονται στη σύμβαση.»

Υπουργική απόφαση πριν την επίσχεση

Στο μεταξύ εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση την τελευταία στιγμή πριν ξεκινήσουν τη επίσχεση οι γιατροί. Πρόκειται για μια Κοινή Υπουργική Απόφαση μέσω της οποίας μπορούν να γίνουν εκκαθαρίσεις λογαριασμών και να πληρωθούν οι γιατροί.

Ωστόσο η έκδοσή της την τελευταία στιγμή προκαλεί τη δυσαρέσκεια των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς όπως τονίζει η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου: «Οι χρηστοί κανόνες διοίκησης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας όφειλαν να έχουν προνοήσει για την έγκαιρη έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και όχι τρεις ημέρες μετά την αναγγελία της επίσχεσης, ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι τόσους μήνες οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, που είναι οι καθημερινοί εργάτες της.

Παρόλο που οι απλήρωτοι ιατροί έχουν απόλυτο δίκιο, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για άλλη μία φορά επιδεικνύει αυστηρό, αυταρχικό και απειλητικό πρόσωπο προς αυτούς, αναφερόμενη σε «παράλειψη υπηρεσιών υγείας». Δεν υφίσταται καμία παράλειψη, αλλά επίσχεση παροχής υπηρεσιών λόγω αθέτησης από μέρους του ΕΟΠΥΥ των πληρωμών που περιγράφονται στη σύμβαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: «Πληρώνουμε ! Κόβονται οι συμβάσεις στους γιατρούς που θα κάνουν επίσχεση»

ΕΟΠΥΥ: Οι νέοι σύμβουλοι που ανάβουν φωτιά στον Οργανισμό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Δείτε πως κουρεύει τα λεφτά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ!

Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button