ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αποφασίζουν για τις νέες συμβάσεις! Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Στην αναμονή είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για να διαπιστώσουν εάν θα αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών που θα υποβάλλουν αίτηση για σύμβαση με τον Οργανισμό καθώς λήγει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η παράταση που δόθηκε για το θεσμό του Οικογενειακού γιατρού.

Προς ώρας τα μηνύματα δεν είναι καλά για το κυβερνητικό επιτελείο, αφού οι γιατροί συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στο νέο θεσμό που επιχειρείται έναντι εξαιρετικά χαμηλών αμοιβών.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι συνεχίζουν να καλούν τα μέλη τους να μην δηλώσουν συμμετοχή ώστε να κρατηθεί η αξιοπρέπεια του κλάδου. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά για τον μεγαλύτερο Ιατρικό Σύλλογο της χώρας: «ΙΣΑ: Νέο «Όχι» στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση από τη Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Από την άλλη η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, προκειμένου να εξετάσει όλα τα τελευταία δεδομένα.

Τα μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα ενημερώσουν όλους τους γιατρούς (οικογενειακούς και μη, νέους, πιστοποιημένους, κλπ) σχετικά με όλα τα τελευταία δεδομένα και τις αλλαγές που υπάρχουν, ενώ θα τεθούν και όλα τα διλλήματα του κλαδου.

Βέβαια και στην περίπτωση αυτή η συστάσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προς τον ιατρικό κόσμο είναι να αρνηθεί τη σύμβαση αφού επί της ουσίας δεν έχει τροποιποιηθεί η σύμβαση.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως ούτε στην παράταση που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, έχει αλλάξει πολύ το ενδιαφέρον των γιατρών, καθώς οι αιτήσεις δεν αυξήθηκαν και κατακόρυφα. Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες πληροφορίες: «Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες»

Εξάλλου το μόνο που άλλαξε στη σύμβαση που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ είναι το ηλικιακό όριο αφού πλέον μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και όσοι είναι άνω των 65 ετών αλλά και γιατροί από όμορους Δήμους.

Και πάλι όμως όπως σημειώνουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, οι αριθμοί δεν αλλάζουν πολύ την κατάσταση, γι αυτό και ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού φαίνεται ότι προς ώρας συνεχίζει να είναι στον αέρα.

Να θυμίσουμε πως ούτε για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) οι γιατροί είχαν υποβάλει αιτήσεις για συμμετοχή στο εγχείρημα, ενώ η τρόικα αναμένει πως μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν επιλέξει και τον οικογενειακό τους γιατρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλοκάρει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Editorial: Πως να μετατρέψεις τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε …ανειδίκευτο εργάτη!

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button