ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Ασφυκτικό «μαρκάρισμα» να μη γίνει η επίσχεση! Όλο το παρασκήνιο

Ειδικότερα όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, η διοίκηση του Οργανισμού σε μια προσπάθεια να μην ξεκινήσει επίσχεση από τους απλήρωτους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τους ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στο παραπέντε.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έχουν προαναγγείλει ότι θα σταματήσουν να δέχονται δωρεάν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιουνίου καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο.
Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα αίτια: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Ξεκινούν κανονικά επίσχεση από 1η Ιουνίου! «Δε δουλεύουμε απλήρωτοι»

Ωστόσο οι γιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ– όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– δεν προτίθενται να κάνουν πίσω αν δε δουν το …χρώμα του χρήματος. Άλλωστε δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την έλλειψη ρευστού από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τα νέα φορολογικά μέτρα και αυτά του ασφαλιστικού.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προχωρήσει σε γραπτή δέσμευση-ανακοίνωση ότι θα καταβάλει άμεσα μέρος των όσων οφείλονται στους γιατρούς.
Εξάλλου μέσα σε ένα κλίμα έντονων πιέσεων και περικοπών και στον τομέα της Υγείας, η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να κλείνει τα μέτωπα.

Αδυνατούν να πληρώσουν

Την έντονη διαμαρτυρία τους, εκφράζουν τα μέλη του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, αφού αδυνατούν να πληρώνουν τοις μετρητοίς, τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ξεκινούν από αύριο επίσχεση εργασίας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε επιστολή που απέστειλαν προς όλους τους συναρμόδιους υπουργούς αλλά και στη διοίκηση του Οργανισμού μετά από επικοινωνία που είχαν με την Πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κ. Άννα Μαστοράκου τους επιβεβαίωσε ότι:”οι συμβεβλημένοι ιατροί δεν έχουν πληρωθεί από τον Ιανουάριο του 2016 διότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα η ΚΥΑ που θα καθορίζει τον τρόπο εκκαθάρισης και το δικαίωμα ένστασης”.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος κ. Ν. Χατζόπουλος αναρωτιέται ότι «δημιουργείται η εύλογη απορία : Οι κρατήσεις του 6% από μισθούς εργαζομένων και από  κύριες συντάξεις καθώς και το 6% που παρανόμως κρατούνται από τα Επικουρικά Ταμεία για την υγειονομική περίθαλψή μας, πού αποδίδονται και τελικά πόσο αποδοτικές είναι οι κρατήσεις μας όταν καλούμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας όλες τις υποτιθέμενες παροχές;»

Και καταλήγουν:«Μετά και την ψηφοφορία του τελευταίου φορολογικού νομοσχεδίου που δημιουργεί τεράστια φοροκαταιγίδα σε όλους μας, σας δηλώνουμε ότι αδυνατούμε την όποια επιβάρυνση προς εμάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα δικαστήρια οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τα νέα κουρέματα! Στον αέρα οι εκκαθαρίσεις χρεών

Δείτε πως κουρεύει τα λεφτά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button