ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Νέες συμβάσεις χωρίς κανέναν διάλογο! Οι κατηγορίες κατά Διοίκησης ΕΟΠΥΥ

Ανάστατος είναι ο ιατρικός κόσμος από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ προσφέρουν συμβάσεις σε 3000 οικογενειακούς γιατρούς με αμοιβή 1 ευρώ για κάθε ασφαλισμένο και μάλιστα ποσό που είναι μικτό. Ειδικότερα η πρόσκληση αφορά σε 2.152 θέσεις ειδικότητας Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας καθώς και σε 677 θέσεις Παιδιατρικής.
Διαβάστε χαρακτηριστικά ΕΔΩ για τις αμοιβές που θα λαμβάνουν οι γιατροί: «Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση»

γιατροί ΠΕΔΥ

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις συντάχθηκαν έπειτα από διαπραγμάτευση με τους γιατρούς.

Η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου σημειώνει: « Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ οι συμβάσεις είναι προϊόν διαπραγμάτευσης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Οι θέσεις του ΠΙΣ όμως περιγράφουν συμβάσεις συλλογικές, ανοικτές σε όλους, κατά πράξη και περίπτωση… Πώς οδηγήθηκε σε αυτό το αποτέλεσμα η μακροχρόνια «διαπραγμάτευση»? Τέλος, για ποιο λόγο δεν προηγήθηκε διαβούλευση με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ που εκπροσωπεί τους συμβεβλημένους ιατρούς».

Άρνηση και διαμαρτυρία για τι αμοιβές του 1 ευρώ

Πάντως όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr, πολλοί γιατροί δηλώνουν ήδη στα συνδικαλιστικά τους όργανα ότι δεν προτίθεται να υποβάλλουν τα έγγραφά τους για σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι τα χρήματα είναι ελάχιστα καθώς θα δίνονται 1623,78 ευρώ με ανώτατο όριο τα 2000 ευρώ μικτά, για 2250 ασφαλισμένους για τους γενικούς γιατρούς και τους παθολόγους και για 1500 παιδιά για τους παιδιάτρους.

Η άρνηση αυτή φαίνεται να είναι και ο φόβος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας – λένε υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr– παρότι η ελπίδα της Αριστοτέλους είναι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον νέοι γιατροί που ξεκινούν τώρα τα ιατρεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Συμβάσεις για 3000 οικογενειακούς γιατρούς με αμοιβές σοκ! Τι προτείνει

ΕΟΠΥΥ: Νέες συμβάσεις γιατρών για 1 χρόνο με άγνωστες αμοιβές, ωράριο, υποχρεώσεις! Όλες οι λεπτομέρειες

Μπλόκο των οπτικών στον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως χωρίς προπληρωμή! Στο πόδι ο κλάδος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button