ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση όσοι παραμένουν απλήρωτοι! Τι ζητούν

Σε επίσχεση εργασίας αναμένεται να προχωρήσουν οι απλήρωτοι συμβεβλημένοι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ήδη προβληματική εξυπηρέτηση των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων του Οργανισμού.

Σε επιστολή της, προς τον υπ. Υγείας την οποία κοινοποιούν και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ηΈνωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) δηλώνει κατηγορηματικά πως αν δεν εξοφληθούν οι ιδιώτες συμβεβλημένοι οικογενειακοί γιατροί θα προχωρήσουν σε επίσχεση της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι εκκρεμεί από τον Αύγουστο 2019 η έκδοση τιμολογίων παροχής υπηρεσιών εκ μέρους των γιατρών, κατόπιν εγγραφής ενημέρωσης/εντολής της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί  να εργάζονται χωρίς να αμείβονται και χωρίς να γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών.

Εξάλλου το θέμα αυτό είχαν επισημάνει οι εκπρόσωποι των γιατρών στην πρώτη συνάντηση τους με τον υπουργό Υγείας χωρίς να βρεθεί λύση. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στον υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλια: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τι ζήτησαν από τον Βασίλη Κικίλια»

Στην ίδια επιστολή επισημαίνουν ότι οι συμβεβλημένοι ιδιώτες ιατροί παρέχουν εκτός από τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις και τον πανάκριβο εξοπλισμό του ιατρείου τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και είναι αναγκαίο να πληρώνονται με συνέπεια.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει άμεσα η ροή πληρωμών με ενημέρωση της διαδικασίας προς τους ενδιαφερομένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ προς υπ. Υγείας: Κάντε τώρα τις συμβάσεις με τους 800 γιατρούς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button