ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Φόβοι για παραγραφή των παλαιών χρεών! Τι ζητά ο ΙΣΑ

Άλλωστε υπάρχουν χρέη από το 2011 και μετά, τα οποία κάπου…κάποτε θα αποπληρωθούν. Παρότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών διαβεβαίωναν ότι τα οφειλόμενα θα αποπληρωθούν στους γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη παραμένουν μια ανοιχτή πληγή για τον ΕΟΠΥΥ.

Και το ζήτημα είναι πως έρχεται η ίδια η τρόικα να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να εξοφλήσει τα ληξιπρόθεσμα στους γιατρούς. Γι αυτό και υπουργείο υγείας και ΕΟΠΥΥ πέρασαν με αγωνία τις προηγούμενες ημέρες όταν έφθασε στη χώρα μας ο τροϊκανός Καρόνε. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά: «Αποκλειστικό: Ο ΕΟΠΥΥ «μπλοκάρει» τη δόση! Άρον άρον τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη»

Γι αυτό και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από τον ΕΟΠΥΥ γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δε θα παραγραφούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οργανισμού προς τους γιατρούς.

«Παρακαλούμε όπως εγγράφως προβείτε στην επιβεβαίωση ότι ουδέν ζήτημα παραγραφής υφίσταται για τις απαιτήσεις των ιατρών μελών μας (έτους 2011 και εντεύθεν, από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο), για τις οποίες έχουν ήδη ή θα υποβάλουν σχετική αίτηση καταβολής προς τον ΕΟΠΥΥ, έως 31-12-2016» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ.
Προς ώρας πάντως αναμένεται ακόμη η υπουργική απόφαση για την αποπληρωμή των παλαιών χρεών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στοπ στα χειρουργεία ρουσφέτια στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση για τις λίστες προτεραιότητας

Τέλος τα λεφτά για φάρμακα στα νοσοκομεία! Στον αέρα οι καρκινοπαθείς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button