ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΙΣΑ: Έστειλαν εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για τα ληξιπρόθεσμα από το 2010!

Σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του ΕΟΠΥΥ προχώρησε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων που υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ (έτη 2010-2011-2012).

Στο εξώδικο οι γιατροί αφήνουν αιχμές για ολιγωρία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι “παραλείπετε υπαιτίως για δεύτερη φορά να καταβάλετε στους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας (ιατρούς, διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία) την συμφωνηθείσα αμοιβή για ήδη πραγματοποιηθείσες ιατρικές πράξεις για τις οποίες νομότυπα έχουν υποβάλει όλα τα νόμιμα παραστατικά προς πληρωμή, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασής τους. Πρόκειται για χρήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί αλλά και πρωτίστως για ποσά τα οποία μάλιστα ουδόλως αμφισβητούνται από εσάς, με την ιδιότητά σας του καθολικού διαδόχου των ως άνω αναφερθέντων Ταμείων”.

Στο πλαίσιο αυτό οι γιατροί ζητούν να εξοφθληθούν άμεσα εντός της προβλεπομένης από το νόμο προθεσμίας, δηλαδή έως την 30.6.2017.

Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του Οργανισμού για να θολώσει τα νερά και να δημιουργηθεί η εικόνα ότι οι γιατροί έχουν εξοφληθεί, πρόσφατα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε εκδώσει πανηγυρική ανακοίνωση. Διαβάστε ΕΔΩ τι υποστήριζε: «Πληρώνει …για Σεπτέμβριο ο ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τα παλιά χρέη»

Η αλήθεια ωστόσο απέχει παρασάγγας. Όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί για τον Σεπτέμβριο αλλά και οι παλαιές οφειλές είναι στον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θες φάρμακο; Απόδειξη πόσο θα ζήσεις! Η νέα μακάβρια γκάφα του ΕΟΠΥΥ

Απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας! Όλες οι τιμές για γιατρούς -εξετάσεις

Αλλάζουν οι συνεργασίες των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι έρχεται με το νέο ΠΕΔΥ

Τα «χρυσά» μπόνους του ΕΟΠΥΥ! Πως θα μοιραστούν εκατομμύρια σε προγράμματα ενημέρωσης και πριμ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button