ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΙΣΑ: Κάντε συμβάσεις τώρα με τους γιατρούς και τον ΕΟΠΥΥ!

Και αυτό διότι ναι μεν δόθηκε παράταση στις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του χρόνου, από την άλλη όμως η απόφαση αυτή δε δημοσιεύτηκε ποτέ σε ΦΕΚ.

Έτσι είναι πιθανό οι γιατροί στο τέλος να …ψάχνουν τα χρήματά τους αφού επισήμως δε θα αναγνωρίζονται. Κάτι που άλλωστε έχει ξανασυμβεί.

Το γεγονός επισημαίνει και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) με επιστολή του στον υπουργό Υγείας, ο οποίος ζητά να εκδοθεί άμεσα ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ.

Όπως υπογραμμίζει δόθηκε μεν παράταση «Πλην όμως ουδεμία σχετική διάταξη είχε δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να υφίσταται ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός για τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους ιατρούς και το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής αυτών από τον οργανισμό».

Και μέχρι τότε τα χρήματα των γιατρών είναι στον αέρα…

Πάντως το σύνολο του ιατρικού κόσμου ζητά να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση ώστε να γίνουν μόνιμες συμβασεις με τους γιατρούς και τον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα ο ΙΣΑ αναφέρει: «η μόνη λύση θα ήταν το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις».

Πάντως το επόμενο διάστημα η νέα ηγεσία του ΕΟΠΥΥ θα κληθεί να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε συμβάσεις που θα έχουν διάρκεια. Μέχρι σήμερα έχουν παραταθεί οι συμβάσεις μεταξύ των ιδιωτών γιατρών και του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον πέντε φορές, με συνέπεια να μην έχουν ανανεωθεί οι αμοιβές του ιατρικού κλάδου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button