ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί Κέντρων Υγείας: Ποιες ΤΟΜΥ; Καταρρέουν και τα Κέντρα Υγείας!

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), τα Κέντρα Υγείας είναι υπό κατάρρευση χωρίς γιατρούς και υποδομές.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της Ομοσπονδίας: “Η διάλυση των Δομών και οι απολύσεις γιατρών το 2014 έφεραν τη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε πλήρη αποδόμηση. Σήμερα, η ιδιωτική δαπάνη για την Υγεία ανέρχεται στο 60% των συνολικών δαπανών. Το 95% των παραπεμπτικών εκτελείται στα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα”.

Η συνεχιζόμενη υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη παράνομη μετατροπή των θεραπευτών ιατρών γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής σε οικογενειακούς γιατρούς για την εφαρμογή του gatekeeping, αποδυναμώνει τη λειτουργία των Μονάδων ακόμα περισσότερο.

Επί πλέον, η εισβολή των ΤΟΜΥ στα KY, επιτείνει τα προβλήματα. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ για τις μετατροπές των γιατρών των Κέντρων Υγείας σε οικογενειακούς γιατρούς: “Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος”

Οι Μονάδες ήδη υπολειτουργούν, κατά τους γιατρούς, ενώ η προκήρυξη του Υπουργείου 450 θέσεων ειδικευμένων γιατρών, παρά το γεγονός ότι έχει εξαγγελθεί προ έτους, ακόμα παραμένει υπόσχεση.

Απολυμένοι παραμένουν οι …απολυμένοι του Άδωνι

Όμως οι γιατροί των Κέντρων Υγείας αναφέρονται και στους συναδέφους τους οι οποίοι είχαν αποχωρήσει υποχρεωτικά με τον νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη. Τονίζουν χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος, όχι μόνο δεν επαναπροσλήφθηκαν οι απολυμένοι γιατροί, αλλά έρχονται και νέες απολύσεις.

Επανέρχονται τα εκβιαστικά διλήμματα του Γεωργιάδη. Οι μνημονιακές πολιτικές λοιπόν έχουν συνέχεια. Ο νόμος 4461/2017 ολοκληρώνει τον πρώτο μνημονιακό νόμο 4238/2014″.

Σήμερα, κατά την Ομοσπονδία, στις Μονάδες Υγείας επικρατεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση υποβάθμισης με ελλείψεις προσωπικού και υλικών, με υπολειτουργία των εργαστηρίων, με κτίρια που λειτουργούν χωρίς φύλαξη. Πολλοί Διοικητές των ΥΠΕ φέρονται με σκαιότητα και προσβλητικά στους γιατρούς και στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, αναφέρουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button