ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ στο πλευρό των προσφύγων! Τι οργανώνουν

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας δε θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι μπροστά στο δράμα των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα μας.
Σε πολλά σημεία της Ελλάδος πραγματοποιούνται εθελοντικές αποστολές ενώ συγκεντρώνονται φάρμακα και τρόφιμα.

Ενδεικτικά η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας σε συνεργασία με τοπικές εθελοντικές οργανώσεις υποδοχής προσφύγων στο νησί της Μυτιλήνης, οργανώνει εθελοντικές ιατρικές αποστολές στο νησί της Μυτιλήνης.

Ο προγραμματισμός για το επόμενο δίμηνο είναι η οργάνωση 2 ιατρικών αποστολών από την Κέρκυρα η πρώτη από 21-27 Νοέμβρη και η δεύτερη από 5 έως 11 Δεκέμβρη με γιατρούς εθελοντές γιατρούς από το νοσοκομείο και τα Κέντρα υγείας της Κέρκυρας. Στόχος είναι η στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό των ιατρείων στην παραλία της Συκαμιάς απέναντι από τα Τουρκικά παράλια οπού φτάνει ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας καλεί όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της βοηθώντας έμπρακτα στη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό για τις αποστολές αυτές, το αργότερο έως τις 26 Νοεμβρίου, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6945412446, ώστε να γίνει η κράτηση εισιτηρίων και ο προγραμματισμός διαμονής σε δομές εθελοντικών οργανώσεων στο νησί.

Από την άλλη το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. “Σισμανόγλειο” απευθύνει έκκληση σε όποιον εργαζόμενο στο “Σισμανόγλειο”, αλλά και εκτός αυτού, θέλει να βοηθήσει εμπράκτως τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Ζητά την υποστήριξη όλων μας στο έργο των Εθελοντικών Ομάδων για την Υποδοχή των Προσφύγων, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. «Το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας είναι έμπρακτη αλληλεγγύη!» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο.

Από τις 23 Νοεμβρίου θα στηθούν “κουτιά αλληλεγγύης” στο γραφείο του Σωματείου Εργαζομένων για όποιον θέλει να συνδράμει σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, τις ώρες 12.00 μ.μ. με 02.00 μ.μ. καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button