ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί και φαρμακοποιοί καταθέτουν αίτηση ακύρωσης του ασφαλιστικού στο ΣτΕ! Τι ζητούν

Σύσσωμος ο υγειονομικός κόσμος που πλήττεται βάναυσα από τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού προσφεύγει στη δικαιοσύνη και ειδικότερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί ο νόμος.

Ήδη οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν κάνει ανάλογες κινήσεις το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε ομόφωνα σε συνεδρίαση, να προσφύγει με Αίτηση Ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των διατάξεων του νέου Ασφαλιστικού Νόμου (Ν.4387/2016) σε συνδυασμό με τις εκδοθείσες Υπουργικές Αποφάσεις εφαρμογής, κατά το μέρος που με αυτές θίγονται έννομα συμφέροντα και ασφαλιστικά δικαιώματα των Ιατρών του Ε.Σ.Υ.

Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Πόσα χάνουν και τι θα πληρώνουν οι γιατροί με το νέο ασφαλιστικό! Αναλυτικά ανά κατηγορία”

ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος κατέθεσε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου αίτηση ακυρώσεως κατά του Ασφαλιστικού.

Με την κρινόμενη αίτηση ο Π.Φ.Σ. αιτείται την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία γίνεται ο προσδιορισμός της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών από 1.1.2017.

Τα νομικά ζητήματα που θέτει ο Π.Φ.Σ. είναι αν η προσβαλλόμενη κανονιστική απόφαση εκδόθηκε εντός των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης, αν είναι αντίθετη στο νόμο αλλά και στις συνταγματικές αρχές της επαγγελματικής ελευθερίας, της ισότητας και της αναλογικότητας, αποστερώντας εν τοις πράγμασι τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς από τη δυνατότητα πρόσβασης στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, κατά τρόπο που θίγει επίσης τη συνταγματικά επιβεβλημένη προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης και το συνταγματικά κατοχυρωμένο ελάχιστο αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως επίσης την προστασία της περιουσίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Με λουκέτο απειλούνται τα φαρμακεία

«Η ακύρωση της προσβαλλόμενης υπουργικής αποφάσεως αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου του ελληνικού φαρμακείου, καθώς αν οι διατάξεις αυτές εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε κλείσιμο την πλειοψηφία των φαρμακείων σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα» σημειώνεται χαρακτηριστικά από τον ΠΦΣ.

Και συμπληρώνουν με νόημα οι φαρμακοποιοί: «Είμαστε δε βέβαιοι ότι οι Έλληνες Δικαστές θα αναγνωρίσουν την βασιμότητα των προβαλλόμενων λόγων ακυρώσεως και θα ματαιώσουν τα σχέδια για την καταστροφή των φαρμακοποιών και των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών εν γένει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει με το ασφαλιστικό για τους νέους γιατρούς του ΕΣΥ από το 2017! Οι απορίες και τα κενά

Στα «κάγκελα» γιατροί και φαρμακοποιοί για το νέο ασφαλιστικό! Τι ετοιμάζουν

Πόσα χάνουν και τι θα πληρώνουν οι γιατροί με το νέο ασφαλιστικό! Αναλυτικά ανά κατηγορία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button