Πολιτική Υγείας

Γιατροί κατά «φακελάκηδων»! Τι λένε για τη σύλληψη του γυναικολόγου στο «Αλεξάνδρας»Αντίδραση Βορίδη

 

Την οργή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προκάλεσε η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του ιατρού – γυναικολόγου του νοσοκομείου της Αθήνας “Αλεξάνδρα” με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

 

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «ο συγκεκριμένος ιατρός, ο οποίος παραβίασε βάναυσα τον όρκο του, προσέβαλε το ιατρικό σώμα και κατασυκοφάντησε το ΕΣΥ με την απαράδεκτη και κατακριτέα πράξη του, δεν είναι μέλος της διοίκησης του Ανωτάτου Πειθαρχικού του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου».

 

Και συνεχίζει: «Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει κάθε φαινόμενο χρηματισμού ιατρού και καλεί τόσο τους πολίτες να προβαίνουν σε πράξεις καταγγελίας των επιόρκων ιατρών όσο και το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ιατρών του ΕΣΥ, το οποίο είναι όργανο του υπουργείου Υγείας, να πράξει άμεσα τα δέοντα”.

 

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως παρότι μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν μέτρα για όσους χρηματίζονται στο ΕΣΥ, υπάρχουν ακόμη νοσοκομειακοί γιατροί που δε…μασούν και συνεχίζουν να εκβιάζουν ασθενείς για να εισπράξουν χρήματα.

 

Βέβαια με τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι άγνωστο εάν και πότε θα εφαρμοστούν οι όποιες κυρώσεις που θα βάλουν φρένο στους «φακελάκηδες».

 

Εξάλλου μπορεί ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης να …διαφήμιζε πως θα μπαίνουν ακόμη και ισόβια φυλακή όσοι επανειλημμένως παραβατούν σε βάρος της υγείας των ασθενών, μέχρι στιγμής όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην εκλογή προέδρου και στις πιθανές εθνικές εκλογές που μπορεί αν έρθουν.
Και μένουν οι ασθενείς να «παλεύουν» με τους φακελάκηδες του ΕΣΥ…

 

Να σημειωθεί ότι με εντολή του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας η σύλληψη και η κράτηση,στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,ιατρού του ΕΣΥ κατηγορούμενου για α)δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και β) απόπειρα εκβίασης με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής,συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετεί ο εν λόγω ιατρός και αποφάσισε:

 

1)Την παραπομπή του στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης ΥΠΕ Αττικής

 

2)Την απαγόρευση εισόδου του στο Νοσοκομείο μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική απόφαση.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button