ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ”Μεταξά” προς Κουρουμπλή: «Καταρρέουμε! Μηχανήματα σαπίζουν σε κούτες»! Τι ζητούν από τον νέο υπουργό

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα τραγικά προβλήματα που παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας το ΜΕΤΑΞΑ με συνέπεια γιατροί και εργαζόμενοι να είναι σε απόγνωση.
Πρόκειται ουσιαστικά για άλλο ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ που βρίσκεται στο κόκκινο, με γιατρούς και προσωπικό να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να φέρουν εις πέρας τις εφημερίες και μάλιστα με μηχανήματα που … σαπίζουν στα κουτιά.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες που επικρατούν στο Γενικό νοσοκομείο ”Μεταξά”, κρούει η 5μελής επιτροπή των γιατρών.
Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισημαίνουν πως ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου, παρουσιάζει χρονίως πλέον πρόβλημα στη λειτουργία του, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών του νοσοκομείου και οι λίγες επιλεγμένες, επείγουσες αξονικές που πραγματοποιούνται είναι μειωμένης διαγνωστικής ακρίβειας.

Τραγικό επίσης παραμένει το πρόβλημα της ανεπάρκειας προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων). Συγκεκριμένα, από τις 14 θέσεις επιμελητών ογκολογίας που προβλέπονται, καλύπτονται μόνο οι 5 θέσεις, δηλαδή εργάζονται μόλις 5 ογκολόγοι στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας.

Και τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ καθώς μηχανήματα ακτινοθεραπείας βρίσκονται στα κουτιά, η λειτουργία του pet-scan δεν έχει ξεκινήσει και 5 κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Η 5 Mελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ καταγγέλλει επίσης τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Παπαρούπα και ζητά την άμεση απομάκρυνση του για την απαράδεκτη ενέργειά του να ζητήσει με έγγραφό του την άσκηση πειθαρχικής δίωξης ενάντια στους εκπροσώπους των υπηρεσιακών ιατρικών φορέων του νοσοκομείου Νίκαιας, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά τον συνάδελφο Πάνο Παπανικολάου (αιρετό εκπρόσωπο των ιατρών στη διοίκηση του νοσοκομείου, μέλος των ΔΣ ΕΙΝΑΠ και ΠΙΣ) επειδή αναφέρθηκαν στις επικίνδυνες συνθήκες της γενικής εφημερίας στις 30/01/15, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί στην επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας :

-Απαιτούμε άμεση ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τώρα διορισμούς μόνιμου προσωπικού (νοσηλευτών, γιατρών, τραυματιοφορέων, τεχνολόγων, διοικητικών) για τις άμεσες ανάγκες των νοσοκομείων. Τώρα να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από τον δημόσιο προϋπολογισμό για φάρμακα, επισκευή όλων των ιατροτεχνολογικών υποδομών και μηχανημάτων, που είναι σε κατάσταση διάλυσης, άνοιγμα των κλειστών κλινών ΜΕΘ και χειρουργείου. Τώρα, να ανοίξουν σε πλήρη λειτουργία τα νοσοκομεία, οι κλινικές και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας που έκλεισαν.

-Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου εγγράφου από τον κ. Παπαρούπα. Δεν περνάει η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ τους.

-Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τον ανακαλέσει άμεσα στην τάξη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button