ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί Νοσοκομείου Δράμας: Ξεμένουμε από ειδικευόμενους! Έρχεται εφημεριακό χάος

Ειδικότερα με επιστολή της η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου Δράμας με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας κάνει έκκληση να κριθεί και η Δράμα ως άγονη υγειονομικά περιοχή ώστε να μπορούν να ενισχυθούν οι κλινικές με ειδικευόμενους γιατρούς.

Άλλωστε σήμερα οι κλινικές του νοσοκομείου λειτουργούν στο κόκκινο δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και οι υπάρχοντες γιατροί αναγκάζονται να κάνουν ακόμη και 12 εφημερίες το μήνα.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όρισε αρκετά νοσοκομεία ως άγονα όπου μπορεί να γίνει έναρξη ειδικότητας στην Παθολογία-Χειρουργική.

Η Δράμα όμως έμεινε απ’ έξω παρότι διαθέτει ελάχιστους ειδικευόμενους γιατρούς ενώ συχνά οι εφημερίες γίνονται από Γενικούς Γιατρούς που μεταφέρονται από κοντινά Κέντρα Υγείας.

«Γνωρίζετε ότι οι Παθολογικές και Χειρουργικές κλινικές λειτουργούν σε οριακότατο σημείο με ελάχιστους ειδικευόμενους και με εφημερίες πολύ συχνά – κατ’ ανάγκην- από γενικούς γιατρούς και συνεπώς βρίσκονται σε επαγγελματική εξουθένωση εδώ και έναν χρόνο.  Οι ιατροί σε λίστα αναμονής είναι ελάχιστοι εκ των οποίων κάποιοι βρίσκονται σε ειδίκευση στο εξωτερικό και είναι αμφίβολο εάν τελικά θα έρθουν Ελλάδα» σημειώνει η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Γ.Ν.Δράμας.

Δείτε παρακάτω την επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Υγείας:

Νοσοκομείο Δράμας

Νοσοκομείο Δραμας 2

Οι γιατροί του νοσοκομείου ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα και να ενταχθεί το Νοσοκομείο στα άγονα ώστε να μπορούν έστω να ξεκινούν ειδίκευση νέοι γιατροί και να ενισχυθεί το νοσοκομείο.

Επισημαίνουν όμως από την άλλη ότι οι βασικές κλινικές δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ειδικευόμενους λόγω της έλλειψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, διότι διαφορετικά θα δημιουργηθεί εφημεριακό χάος.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών του Νομού ενώ κάποιες κλινικές μπορούν να λειτουργήσουν και χωρίς ειδικευόμενους όπως η Ουρολογική κλινική, το Αναισθησιολογικό τμήμα, το ακτινολογικό κλπ, δεν μπορούν ούτε μία μέρα να λειτουργήσουν χωρίς ειδικευόμενους οι: Παθολογική, η Χειρουργική η Καρδιολογική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται ανατροπή σε δημόσιο και νοσοκομεία! Συγχωνεύονται και καταργούνται θέσεις και υπηρεσίες

Αναλαμβάνουν θέση 190 αγροτικοί γιατροί! Όλα τα ονόματα και οι περιοχές

Στο ναδίρ τα κονδύλια των Δημοσίων Νοσοκομείων! Πόσο έπεσε η χρηματοδότηση το 2016;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button