ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Απεργοσπαστική διαδικασία η αξιολόγηση για τους γιατρούς! Τι προτρέπουν τους συναδέλφους τους

Ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, θεωρεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογία, είναι άκρως απεργοσπαστική αλλά και τιμωρητική για τους εργαζόμενους.

Όπως σημειώνουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ: “Η κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας που αφορά στην αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο, σύμφωνα με την οποία οι Προϊστάμενοι Τμημάτων και Διεύθυνσης που δεν θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού των μονάδων στην οποία προΐστανται – συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, θα αποκλείονται αυτόματα από τις επόμενες κρίσεις προϊστάμενων, δημιουργεί μια άνευ προηγουμένη τιμωρητική κατάσταση που αφορά και τους εργαζόμενους.
Επιβραβεύεται η απεργοσπασία και οι προσωπικές επιλογές κόντρα στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων”.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ κρίνουν ότι ο τρόπος αξιολόγησης με την παρούσα τροπολογία είναι εντελώς λανθασμένος και παραβιάζει βασικές συνδικαλιστικές αρχές και δικαιώματα.
“Η αξιολόγηση δεν είναι μηχανισμός τιμωρητικός και πειθάρχησης. Ειδικότερα για την αξιολόγηση του ιατρικού προσωπικού χρειάζεται διαφορετική αντίληψη και κριτήρια” σημειώνουν.
Γι αυτό και προτρέπουν τους γιατρούς “να παραδώσουν οι ίδιοι τα φύλλα αξιολόγησής τους στους Συλλόγους και όπου δεν υπάρχει Σύλλογος να αποστέλλονται στην Ομοσπονδία. Σε καμμία περίπτωση δεν τα παραδίδουν στους Προϊσταμένους”.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ μαζί με το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1μ.μ. ;αλλά και στην πορεία προς τη βουλή. ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Για τον σκοπό αυτό η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12μ.μ. ως την λήξη του ωραρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήματα για φάρμακα και αναλώσιμα τέλος στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στην παράταση για τις υποβολές στο eΔΑΠΥ! Νέες ημερομηνίες

Δείτε αναλυτικά τις επίσημες αιτήσεις από γιατρούς και νοσηλευτές για τις νέες ΤΟΜΥ! Όλος ο κατάλογος του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button