ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Δέκα μέρες προθεσμία για μόνιμη ένταξη στο ΕΣΥ! Έρχονται έλεγχοι σε ιατρεία

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση ένταξής τους στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης οι γιατροί του ΠΕΔΥ.
Βέβαια οι περισσότεροι έχουν ήδη λάβει την απόφασή τους και φαίνεται ότι επιστρέφουν στο δημόσιο σύστημα, ελέω κρίσης.

Πόσοι θα επιστρέψουν

Όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, το μεγαλύτερο ποσοστό των γιατρών που είχαν υποχρεωθεί να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα για να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, επιστρέφουν δριμύτεροι με το βλέμμα σε μια μόνιμη θέση.
Υπολογίζεται μάλιστα ότι έως τώρα το 85 με 90% των γιατρών του ΠΕΔΥ θα πουν οριστικά το «ναι» στο ΕΣΥ, βάζοντας λουκέτο στο ιατρείο τους.

Με βάση τους υπολογισμούς πρόκειται για περίπου 800 άτομα που θα επιλέξουν τη σιγουριά του ΕΣΥ, δεδομένης και της κρίσης αλλά και των δυσβάστακτων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών που πλήττουν όλο τον ιατρικό κλάδο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γιατροί του ΠΕΔΥ που συνεχίζουν να διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο επειδή δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, έχουν το δικαίωμα και αυτοί να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα.
Όμως θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, διαφορετικά θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση.

Ωστόσο όπως έχει διευκρινιστεί από το υπουργείο Υγείας, μέχρι το διάστημα αυτό θα πληρώνονται κανονικά για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν και δεν πρόκειται το κράτος να διεκδικήσει πίσω τις αποδοχές τους.

Έρχονται έκτακτοι έλεγχοι για τα ιδιωτικά ιατρεία

Πάντως όσοι γιατροί του ΠΕΔΥ έχουν την …έμπνευση να διατηρήσουν με αλλαγή ονόματος ή μεταβίβαση σε άλλο πρόσωπο, το ιδιωτικό τους ιατρείο, πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ, ώστε να εντοπίσει τυχόν παρανομίες.

Επιπλέον αποδοχές για όσους γίνουν «ΕΣΥτες»

Όποιος γιατρός επιλέξει να ενταχθεί πλήρως στο ΕΣΥ θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις αποδοχές του καθώς θα μπορεί να κάνει ακόμη και απογευματινά ιατρεία με αμοιβή, στα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο»

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας δίνει το δικαίωμα σε όσους γιατρούς μείνουν με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα, να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο μέχρι το τέλος του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήματα για φάρμακα και αναλώσιμα τέλος στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Γιατροί ΠΕΔΥ: Απεργοσπαστική διαδικασία η αξιολόγηση για τους γιατρούς! Τι προτρέπουν τους συναδέλφους τους

Πόρισμα φωτιά των «ράμπο Υγείας» αποκαλύπτει υπερτιμολογήσεις και στους ενδοφακούς στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στην παράταση για τις υποβολές στο eΔΑΠΥ! Νέες ημερομηνίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button