ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Θα κλείσουν μονάδες Υγείας! Τι φοβούνται λόγω μνημονίου

Επανέρχεται ο κίνδυνος να μπει άμεσα λουκέτο σε πολλές μονάδες του ΠΕΔΥ καθώς το 3ο μνημόνιο που υπεγράφη προβλέπει ξεκάθαρα ότι όσες δεν αποδίδουν θα βάλουν λουκέτο. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την αποκάλυψη που είχε κάνει το HealthReport.gr και είχε επιχειρήσει να διαψεύσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Έρχονται «τεστ-απόδοσης» για ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ!»

Και από ότι φαίνεται στην αξιολόγηση οι περισσότερες μονάδες του ΠΕΔΥ θα πάρουν κάτω από τη βάση καθώς δε διαθέτουν ούτε προσωπικό αλλά ούτε και υποδομές και υλικά.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) μετά από Γενική τους Συνέλευση έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου να κλείσουν μονάδες του ΠΕΔΥ ακριβώς επειδή έχουν εγκαταλειφθεί.

«Η σημερινή μαζικότατη Γενική Συνέλευση των Ιατρών του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής απαιτεί από την Κυβέρνηση να σεβαστεί τις διαχρονικές της δεσμεύσεις και να διασώσει έστω και την τελευταία στιγμή τη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Η διάλυση της ΠΦΥ που ξεκίνησε με τον Ν.4238/2014 του Γεωργιάδη, συνεχίζεται με την αδράνεια της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και δυστυχώς ελλοχεύει πλέον ο υπαρκτός κίνδυνος να κλείσουν Μονάδες μετά την μνημονιακή αξιολόγηση των Δομών» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των γιατρών του ΠΕΔΥ Παναγιώτης Ψυχάρης.

Και μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιχείρησε να διαψεύσει το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, όμως ακόμη και στο παράλληλο πρόγραμμα που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες προβλέπεται ξεκάθαρα η αξιολόγηση των δημοσίων Μονάδων του ΠΕΔΥ.

Ειδικότερα με βάση την αιτιολογική έκθεση του «παράλληλου προγράμματος» οι υγειονομικές μονάδες της χώρας υποχρεούνται να στέλνουν στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, όλα τα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία των νοσοκομείων, των ΠΕΔΥ, των κέντρων υγείας, των περιφερειακών ιατρειών κ.α., στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει και η απόδοσή τους. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ξεκίνησε η αξιολόγηση του ΕΣΥ! Ακολουθούν λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις. Όλο το σχέδιο»

Γι αυτό άλλωστε και όσο περνάει ο καιρός οι γιατροί του ΠΕΔΥ ανησυχούν περισσότερο καθώς όλες οι πληροφορίες συντείνουν πως το σχέδιο για τα λουκέτα είναι ήδη έτοιμο. Διαβάστε ΕΔΩ ποια είναι τα κριτήρια για τα λουκέτα στις μονάδες που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έτοιμη η λίστα με τα λουκέτα σε ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Ποια κλείνουν»

Ο φόβος αυτός κάνει τους γιατρούς του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ να ζητούν άμεσα λύσεις από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα οι γιατροί ζητούν:

1. Να δώσει την δυνατότητα επανόδου, όλων των απολυμένων συναδέλφων.

2. Να δώσει την δυνατότητα επανόδου των συναδέλφων που υπηρετούσαν με συμβάσεις έργου επί πολλά έτη στο ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ.

3. Να κριθούν όσοι συνάδελφοι υπηρετούν σήμερα και να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοι που έχουν επανέλθει με δικαστικές αποφάσεις.

4. Να δοθούν προσωποπαγείς θέσεις σε όλους τους γιατρούς, διατηρώντας την εργασιακή τους σχέση και επίσης το δικαίωμα της επανεπιλογής της εργασιακής σχέσης σε όσους επέλεξαν την ΠΑΑ κάτω από τον εκβιασμό του Α. Γεωργιάδη.

5. Να αποσυρθεί η απαράδεκτη παράγραφος 4ββ του άρθ.28 του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου, η οποία αντίκειται στο άρθρο 20 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει το δικαίωμα έννομης προστασίας σε κάθε Έλληνα πολίτη.

6. Για τους γιατρούς χωρίς ειδικότητα, να ενταχθούν ισότιμα στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο με τους υπόλοιπους γιατρούς του ΠΕΔΥ.

7. Η επέκταση της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας να γίνει μόνο εφόσον υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών για ασφαλή και επαρκή λειτουργία και όχι με την εξόντωση των σημερινών υπηρετούντων.

8. Την πλήρη μισθολογική εξομοίωση των ΠΑΑ σύμφωνα με το Ν.4368/2016.

9. Την εξαίρεση πρώτα από όλα της Υγείας-Πρόνοιας από τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσης.

Μάλιστα ο κλάδος προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις ζητώντας τη στήριξη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και των άλλων Ιατρικών Συλλόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμη η λίστα με τα λουκέτα σε ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Ποια κλείνουν

Δείτε όλο το σχέδιο των αλλαγών σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ που ξεκινά στην Αχαΐα! Τι αλλάζει

Ξεκίνησε η αξιολόγηση του ΕΣΥ! Ακολουθούν λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις. Όλο το σχέδιο

Ανάστατοι οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Έρχονται λουκέτα

Έρχονται «τεστ-απόδοσης» για ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button