ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την κυβέρνηση! Επιστρέφουν 170 απολυθέντες

Στο ΠΕΔΥ θα επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες 170 απολυθέντες γιατροί του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και οδοντίατροι της 1ης ΥΠΕ, μετά τη δικαίωση τους από την ελληνική δικαιοσύνη.

Και μπορεί οι γιατροί που έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη να επιστρέφουν πανηγυρικά στο ΠΕΔΥ, διατηρώντας και το ιδιωτικό τους ιατρείο, στην κυβέρνηση όμως επικρατεί πονοκέφαλος για το χειρισμό του όλου θέματος.

Άλλωστε υπάρχουν οι διάφορες τάσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δε θα έβλεπε και αρνητικά να δοθεί ακόμη και ένα μεταβατικό διάστημα (που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 1-2 χρόνια πριν κλείσουν τα ιατρεία τους όπως λένε πηγές του HealthReport.gr) κάτι που προκαλεί ήδη γκρίνιες…

Πάντως πληροφορίες του HealthReport.gr, αναφέρουν ότι είναι συνεχής η επικοινωνία μεταξύ της οδού Αριστοτέλους και του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να λυθεί το πρόβλημα με τους γιατρούς πολλών ταχυτήτων που υπάρχουν σήμερα στο ΠΕΔΥ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο HealthReport.gr, ότι οι δυο πλευρές έχουν καταλήξει ουσιαστικά στο τι θα πρέπει να ακολουθηθεί. Ένα σχέδιο όμως που θα δημοσιοποιηθεί σε μερικές εβδομάδες και εφόσον έχει εκδοθεί και το πόρισμα από την ειδική επιστημονική επιτροπή που έχει συγκληθεί για το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το ΠΕΔΥ.

Η λύση που προτείνεται πάντως από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr θα περιλαμβάνει ένα μικρό διάστημα προσαρμογής ώστε όσοι γιατροί είχαν διατηρήσει τα ιατρεία τους και έχουν επιστρέψει στο ΠΕΔΥ με δικαστικές αποφάσεις, να περάσουν στο σύστημα ομαλά.

Αυτό όμως που φαίνεται πως δεν μπορεί να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση για λόγους καθαρά πολιτικούς, είναι το καθεστώς εργασίας των γιατρών να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Άλλωστε αυτό διατύπωνε η αριστερά όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Σύμφωνα με όσα είπε στο HealthReport.gr, υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή: ”Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ξεκάθαρα ότι οι γιατροί του ΠΕΔΥ, θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δέσμευση που δεν μπορούμε να αθετήσουμε. Αν το πράξουμε θα υπάρχει ζήτημα».

Να σημειωθεί τέλος ότι με ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, Παναγιώτης Ψυχάρης σε δήλωση του καλεί τους γιατρούς που δικαιώθηκαν να παρουσιαστούν στις μονάδες τους και να ενισχύσουν με όλες τις δυνάμεις τους το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η δικαστική αυτή απόφαση, ενισχύει τις θέσεις του Συλλόγου μας για εφαρμογή άμεσα πολιτικής λύσης. Η συνεχιζόμενη ερήμωση του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται ένα ευρύ μεταβατικό στάδιο, ώστε ένα νέο αποτελεσματικό σύστημα να λειτουργήσει, αντάξιο των αναγκών στη χώρα μας, τονίζει καταλήγοντας ο κος Ψυχάρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα κάνει το υπ.Υγείας με τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο

Στα Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ ούτε για …γενική αίματος! Πως ξέμειναν από υλικά

Μετακινήσεις «εξπρές» από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Ποιοι αλλάζουν θέσεις

ΠΕΔΥ: Η πρώτη ρωγμή στο υπ.Υγείας! Οι διαφωνίες και οι κόντρες για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ

Γιατροί ΠΕΔΥ ΣΥΡΙΖΑ: «Να οργανωθεί η Πρωτοβάθμια και να επιστρέψουν όλοι»! Τι είπαν Κουρουμπλής-Μπασκόζος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button