ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για να αποφασίσουν ιδιωτικό ιατρείο ή δημόσιο σύστημα!

Παράταση βέβαια που αφορά μόνο στην κατάθεση των σχετικών εγγράφων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, εξαιτίας της καθυστέρησης στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία, όπου και θα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, θα δοθεί παράταση στην κατάθεση των σχετικών αιτήσεων.

Βέβαια οι αιτήσεις μπορεί να σταλούν με καθυστέρηση από τους γιατρούς, δε σημαίνει όμως ότι θα πάρουν και παράταση ως προς την επιλογή.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς ώρας, δεν προτίθεται να μεταθέσει το χρονικό όριο στο οποίο οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο σύστημα (τέλος του 2017).

Και αυτό διότι με βάση τους σχεδιασμούς για το νέο ΠΕΔΥ αλλά και τις προσλήψεις που θα γίνουν το νέο χρόνο, θα πρέπει οι γιατροί του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στο τέλος του 2017 να έχουν κλείσει οριστικά τα ιατρεία τους. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν»

Βέβαια όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr, οι πιέσεις που ασκούνται στο υπουργείο Υγείας είναι ασφυκτικές ώστε να δοθεί κι άλλη παράταση πριν τα οριστικά λουκέτα στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ.

ΠΕΔΥ

Ειδικότερα ζητείται παράταση από πολλά στελέχη του ιατρικού κόσμου να δοθεί χρόνος τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2018, ώστε τότε να κλείσουν τα ιατρεία τους όσοι αποφασίσουν να μείνουν στο ΠΕΔΥ.
Άγνωστο παραμένει τι θα αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Και πάλι γιατροί δύο ταχυτήτων

Στο μεταξύ όμως ακόμη και με την υιοθέτηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, πάλι θα υπάρχουν γιατροί δύο ταχυτήτων καθώς όσοι κέρδισαν στα δικαστήρια και έχουν οργανική θέση θα μπορούν να διατηρήσουν και το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Μπορεί οι γιατροί αυτοί να μην είναι πολλοί, δημιουργείται ωστόσο ξανά ένα σύστημα με γιατρούς διαφορετικών εργασιακών σχέσεων.
Και όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, παρότι αναζητήθηκε νομική λύση για την περίπτωση αυτή, προς στιγμήν δε βρέθηκε από την οδό Αριστοτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ και τα ιατρεία τους! Όλες οι λεπτομέρειες

Αρχίζει η επιστροφή των απολυμένων γιατρών του ΠΕΔΥ! Πονοκέφαλος στο υπ.Υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Όσοι απολύθηκαν μένουν εκτός! Τα σχέδια του υπ.Υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Θα κλείσουν μονάδες Υγείας! Τι φοβούνται λόγω μνημονίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button