ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να αποζημιώσει επιδικασμένα ποσά για 75 γιατρούς

Αδιαφορία ακόμη και για αποφάσεις του Αρείου Πάγου επιδεικνύει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καθώς όπως καταγγέλλουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ –ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) αρνείται να καταβάλει ποσά που επιδίκασε ακόμη και ο Άρειος Πάγος.

Τακτική μάλλον συνηθισμένη για τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ η οποία δεν πληρώνει ούτε και τους συμβεβλημένους γιατρούς και μάλιστα ανακοινώνει ότι τους έχει εξοφλήσει. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές μόνο στα…χαρτιά από τον Οργανισμό! Στον αέρα λόγω των χρεών»

Όπως εξηγούν οι γιατροί του ΠΕΔΥ: «Το 2013 ο Άρειος Πάγος με την Τελεσίδικη Απόφαση 966/2013 δικαίωσε ιατρούς και επιδίκασε υπέρ τους ποσά, που αφορούσαν το Νοσοκομειακό Επίδομα. Έκτοτε και ενώ ο ΕΟΠΥΥ αποζημίωσε τους ιατρούς που απολύθηκαν με τον νόμο 4238/2014, δεν αποζημίωσε τους ιατρούς που εργάζονται σήμερα στο ΠΕΔΥ.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, εστάλη εξώδικη διαμαρτυρία στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμη. Ο κ. Σ. Μπερσίμης απαξίωσε πλήρως να απαντήσει στη διαμαρτυρία».

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης

 

 

 

 

 

 

 

 

Με επιστολή τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι γιατροί του ΠΕΔΥ κάνουν λόγο για σοβαρό πολιτικό ζήτημα που δημιουργείται με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και σημειώνουν: « Ήδη με την άρνηση του κ. Σ. Μπερσίμη να εκτελέσει αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, δημιουργείται πολιτικό ζήτημα μείζονος σημασίας, γιατί παραβιάζει την έννοια του Κράτους Δικαίου και Νόμιμης Δράσης της Διοίκησης.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει την ευθύνη και να δώσει άμεσα λύση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατροί ΠΕΔΥ: Αιτήσεις μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για ένταξη στο ΕΣΥ αλλιώς απόλυση! Όλο το ΦΕΚ

Γιατροί ΠΕΔΥ: Χωρίς γιατρούς και εργαστήρια οι Μονάδες! Υπ’ ατμόν για τις νέες εργασιακές σχέσεις

Γιατροί ΠΕΔΥ: Θα κλείσουν μονάδες Υγείας! Τι φοβούνται λόγω μνημονίου

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button