ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Σάρωσε η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ! Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Με μεγάλη συμμετοχή αλλά και με προσπάθεια για ισχυρό μήνυμα δεύτερης ευκαιρίας προς το υπουργείο Υγείας, πήγαν στις κάλπες οι γιατροί του ΠΕΔΥ.
Οι γιατροί του ΠΕΔΥ εξέλεξαν για άλλη μια φορά πρώτη την παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας όπως λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι πρέπει να εισακουστούν. Μήνυμα …δεύτερης ευκαιρίας όπως έλεγαν άλλωστε πολλοί γιατροί πάνω από την κάλπη.

Εξάλλου ο κλάδος βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και περιμένει να λυθούν βασικά εργασιακά θέματα. Διαβάστε ΕΔΩ το κυρίαρχο πρόβλημα του κλάδου: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν»

Πάντως οι γιατροί του ΠΕΔΥ, παρότι η ηγεσία του Συλλόγου είναι φίλα προσκείμενη στην κυβερνώσα παράταξη, συχνά πυκνά συγκρούεται με την οδό Αριστοτέλους. Γι αυτό και πολλοί πιστώνουν τη νέα νίκη στον επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτη Ψυχάρη.

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης λίγο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών
Ο Παναγιώτης Ψυχάρης λίγο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών

Τα αποτελέσματα των εκλογών στους γιατρούς του ΠΕΔΥ (Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) που είναι παρόμοια με αυτά της Ομοσπονδίας του κλάδου έχουν ως εξής:

Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών (Ψυχάρης, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι) 62,3% με 8 από τις συνολικά 13 έδρες.
Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση (Ανεμοδουρά, Λιανός, Αποστολόπουλος) 25,9% και 4 έδρες
ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) 8,49% και 1 έδρα
ΑΡΣΙ 2% καμία έδρα
Νυστέρι 1,26% καμία έδρα

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών που ενίσχυσε σημαντικά τα ποσοστά του, είχε κατορθώσει και στις προηγούμενες εκλογές επί συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να νικήσει με ποσοστό 41%.

Ενδεικτικό πάντως της αγωνίας των γιατρών του ΠΕΔΥ για το εργασιακό τους μέλλον είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με ποσοστό 62%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για να αποφασίσουν ιδιωτικό ιατρείο ή δημόσιο σύστημα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button