ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ ΣΥΡΙΖΑ: «Να οργανωθεί η Πρωτοβάθμια και να επιστρέψουν όλοι»! Τι είπαν Κουρουμπλής-Μπασκόζος

Άλλωστε το θέμα των γιατρών δεν έχει λήξει ακόμη και η κυβέρνηση αναζητά τρόπο ώστε να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν ανώδυνα καθώς τα αγκάθια είναι πολλά.
Πάντως τα μέλη της Οργάνωσης Μελών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσαν επιχείρησαν να αποσπάσουν δεσμεύσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδικά σε ότι αφορά την επανεκκίνηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και το εργασιακό μέλλον των γιατρών.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής που παραβρέθηκε στην εκδήλωση αναγνώρισε μεταξύ άλλων τα μεγάλα προβλήματα στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ και γενικότερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ενώ δήλωσε πως σύντομα θα δοθεί μια λύση ενώ ο ίδιος θα προκρίνει ένα μεταβατικό στάδιο για τους γιατρούς.
Ακόμη υπογράμμισε πως σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα και για δημόσια διαβούλευση το πόρισμα της επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

O Γεν. Γραμματέας Δημ. Υγείας ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ με δήλωση του τάχθηκε υπέρ της άρσης των αδικιών που έγιναν σε βάρος των γιατρών, ζητώντας την άμεση συζήτηση για τους όρους επιστροφής των απολυμένων γιατρών, καθώς και την άμεση ενίσχυση των δομών της ΠΦΥ, με την καθοριστική συμμετοχή όλων των υπηρετούντων. Τέλος επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ΠΦΥ που θα στηρίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο μονάδων οικογενειακής ιατρικής μαζί με μονάδες παροχής εξωνοσοκομειακής περίθαλψης από ειδικευμένους γιατρούς.

Πάντως οι γιατροί του ΠΕΔΥ της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως θα πρέπει άμεσα να γίνει οικοδόμηση ενός συστήματος ΠΦΥ αξιόπιστου και υψηλού επιπέδου. Αναφέρουν επίσης πως ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού δεν έρχεται σε αντίθεση με την αξιοποίηση των ειδικών γιατρών στην ΠΦΥ. «Το αντίθετο μάλιστα. Η αξιοποίηση των ειδικών γιατρών είναι αναγκαία και για την αξιοποίηση του συστήματος και για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» σημειώνουν.

Ζητούν ακόμη να γίνει επανένταξη των γιατρών και οδοντιάτρων οι οποίοι είτε απολύθηκαν είτε εξακολουθούν να υπηρετούν στο ΠΕΔΥ με δικαστικές αποφάσεις. «Η επαναπρόσληψή τους πρέπει να γίνει με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις και για ένα ικανό μεταβατικό διάστημα. Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος, χωρίς προκαταλήψεις και εκβιασμούς , ο οποίος θα οδηγήσει στους όρους παραμονής τους στο σύστημα μέχρι τη συνταξιοδότησή τους» καταλήγουν μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΕΔΥ: Η πρώτη ρωγμή στο υπ.Υγείας! Οι διαφωνίες και οι κόντρες για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ

Τι θα κάνει το υπ.Υγείας με τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο

Στα Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ ούτε για …γενική αίματος! Πως ξέμειναν από υλικά

ΠΕΔΥ: Το «αγκάθι» που θα τρυπήσει το ΣΥΡΙΖΑ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button