ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία μέχρι τέλος Μαρτίου 2018! Όλη η απόφαση του υπ. Υγείας

Τέλος στις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ βάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή για την ψυχική Υγεία, περιλαμβάνει διάταξη βάση της οποίας οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα έχουν «δεύτερη ευκαιρία» όπως την ονομάζει, προκειμένου να μείνουν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο δημόσιο σύστημα ή να αποχωρήσουν ασκώντας ιδιωτικό έργο.

Τη σχετική παράταση που θα δινόταν ως δεύτερη ευκαιρία είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, καθώς προέκυψε έπειτα από πιέσεις συνδικαλιστών ώστε να μπορέσουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους και να λάβουν τις αποφάσεις τους. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για να αποφασίσουν ιδιωτικό ιατρείο ή δημόσιο σύστημα!»

Μέχρι πότε οι αιτήσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ

Ωστόσο όσοι αποφασίσουν πως θέλουν τελικά να μείνουν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ, θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 31 Ιουνίου του 2017, ανεξάρτητα εάν ασκούν ταυτόχρονα ιδιωτικό επάγγελμα ή όχι, ώστε να προβλεφθεί θέση στις ΔΥΠΕ. Τα ιατρεία τους πάντως θα πρέπει να τα κλείσουν έως τα τέλη Μαρτίου του 2018, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ρύθμιση για όλους

Η σχετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει όλους τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, ανεξάρτητα εάν εργάζονται στο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις ή είχαν εκδοθεί διαπιστωτικές πράξεις απόλυσής τους.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό άρθρο του νόμου: «Τους παρέχεται η δυνατότητα πρώτα να αξιολογηθούν και καταταγούν ως γιατροί/οδοντίατροι κλάδου ΕΣΥ, και στη συνέχεια μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2018 να διακόψουν, όσοι από αυτούς συνεχίζουν να το ασκούν, το ελευθέριο επάγγελμα τους.»

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου, δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και στους γιατρούς και οδοντιάτρους των πρώην νοσηλευτηρίων του ΙΚΑ, οι οποίοι υπηρετούν με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είτε ασκούν το ελευθέριο επάγγελμά τους είτε όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν

Editorial: Η δυστυχία να είσαι γιατρός στη χώρα του Ιπποκράτη!

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Μαζεύουν υπογραφές για να στείλουν εξώδικο κατά του ΕΦΚΑ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button