ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Το 2017 χωρίς ιδιωτικά ιατρεία! Όλοι οι σχεδιασμοί

Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – έχει έτοιμο το σχέδιο με το οριστικό κλείσιμο των ιδιωτικών ιατρείων των γιατρών του ΠΕΔΥ, την πλήρη ενσωμάτωσή τους στο δημόσιο σύστημα, αλλά και την παράλληλη ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Εντός των επόμενων εβδομάδων σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, αναμένεται να δοθεί και η τελική προθεσμία για την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων, ώστε να δηλώσουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ τι επιλέγουν το δημόσιο σύστημα ή το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Παρότι η ημερομηνία αυτή επρόκειτο να δοθεί εδώ και καιρό, η καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που θα περιλαμβάνει και τις αλλαγές για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, μετέθεσε για λίγο τους σχεδιασμούς.

Οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς ώρας, δεν προτίθεται να μεταθέσει το χρονικό όριο στο οποίο οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο σύστημα (τέλος του 2017).

Και αυτό διότι με βάση τους σχεδιασμούς για το νέο ΠΕΔΥ αλλά και τις προσλήψεις που θα γίνουν περίπου στα μέσα του 2017, θα πρέπει οι γιατροί του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στο τέλος του έτους να έχουν κλείσει οριστικά τα ιατρεία τους. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν»

Βέβαια όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr, οι πιέσεις που ασκούνται στο υπουργείο Υγείας είναι ασφυκτικές ώστε να δοθεί κι άλλη παράταση πριν τα οριστικά λουκέτα στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ.
Κάτι που δεν φαίνεται να αποδέχεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα πολλά στελέχη του ιατρικού κόσμου (και του ΣΥΡΙΖΑ) ζητούν παράταση τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2018, ώστε τότε να κλείσουν τα ιατρεία τους όσοι αποφασίσουν να μείνουν στο ΠΕΔΥ σε σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μέχρι στιγμής οι πιέσεις δε φαίνεται να αποδίδουν λόγω και των δεσμεύσεων που έχει η χώρα απέναντι στους δανειστές για την έναρξη της νέας ΠΦΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Ο Πολάκης, ο Άδωνις και οι γιατροί του ΠΕΔΥ!

Πως θα στελεχωθούν οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ!

Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για να αποφασίσουν ιδιωτικό ιατρείο ή δημόσιο σύστημα!

Γιατροί ΠΕΔΥ: Θα κλείσουν μονάδες Υγείας! Τι φοβούνται λόγω μνημονίου

Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέο ΔΣ μετά τις εκλογές! Πρόεδρος ξανά ο Π.Ψυχάρης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button