ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Όσοι απολύθηκαν μένουν εκτός! Τα σχέδια του υπ.Υγείας

Παρότι με το νομοσχέδιο αφηνόταν να εννοηθεί ότι θα επέστρεφαν στο δημόσιο σύστημα και όσοι είχαν απολυθεί με το νόμο Άδωνι Γεωργιάδη, τελικά όλα δείχνουν πως θα μείνουν εκτός. Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών: «Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας»

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΠΕΔΥ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ψυχάρη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός δεν έδειξε να θέλει να επιστρέψουν και εκείνοι που είχαν υποχρεωθεί να φύγουν τελείως από το δημόσιο σύστημα αφού κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στο ΠΕΔΥ και το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός το είχε διαμηνύσει ούτε λίγο ούτε πολύ εδώ και καιρό. Διαβάστε τι είχε πει ΕΔΩ: «Υπ.Υγείας για γιατρούς ΠΕΔΥ: Ή μένετε ή φεύγετε! Όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου»

Σε ότι αφορά στους γιατρούς του ΠΕΔΥ που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα μετά από δικαστικές αποφάσεις και ταυτόχρονα διατηρούν και το ιδιωτικό τους ιατρείο, είναι ακόμη σε εκκρεμότητα με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας στους εκπροσώπους του κλάδου.

Γιατροί

Βέβαια όσοι θα θέλουν να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα θα πρέπει να κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο όταν τουλάχιστον ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Όλα δείχνουν όμως ότι δε θα ψηφιστεί εντός του Ιουνίου με βάση και τα όσα αποκόμισαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας από τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Πάντως αυτό που φαίνεται να φοβούνται τώρα εκτός των άλλων οι γιατροί του ΠΕΔΥ είναι η αξιολόγηση των δομών του συστήματος. Μια αξιολόγηση η οποία με βάση και το μνημόνιο που έχει ψηφιστεί μπορεί να οδηγήσει σε ιδιωτικοποίηση πολλών υπηρεσιών ή και σε πολλά λουκέτα. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Θα κλείσουν μονάδες Υγείας! Τι φοβούνται λόγω μνημονίου»

Εξάλλου από ότι φαίνεται στην αξιολόγηση οι περισσότερες μονάδες του ΠΕΔΥ θα πάρουν κάτω από τη βάση καθώς δε διαθέτουν ούτε προσωπικό αλλά ούτε και υποδομές και υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΔΥ: Ξεκινούν μετακινήσεις γιατρών-προσωπικού από και προς τα νοσοκομεία! Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Ως Γενικοί Γιατροί εντάσσονται στο ΕΣΥ οι γιατροί χωρίς ειδικότητα του ΠΕΔΥ!

Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας

Γιατροί ΠΕΔΥ: Θα κλείσουν μονάδες Υγείας! Τι φοβούνται λόγω μνημονίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button