ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατρούς και νοσηλευτές στέλνει στους καταυλισμούς προσφύγων το υπ.Υγείας!

Ειδικότερα το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους διάφορους φορείς υγείας να κινητοποιηθούν ώστε να σταλεί προσωπικό αλλά και φαρμακευτικό υλικό στους πρόσφυγες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ειδικότερα το υπουργείο Υγείας ζήτησε:
1. Από την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ):

α) Άμεση αποστολή κλιμακίου για την καταγραφή αναγκών σε προσωπικό, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

β) Διάθεση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση του Ιατρείου στο λιμάνι του Πειραιά. Λόγω της σύστασης του πληθυσμού θα ενεργοποιηθούν κατά προτεραιότητα παιδίατροι, παθολόγοι και γενικοί γιατροί.

γ) Μεταφορά μίας Κινητής Μονάδας στο λιμάνι του Πειραιά με σκοπό την επέκταση του ιατρείου στην πύλη Ε1.

δ) Συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, κοινωνία των πολιτών και τις ΜΚΟ που επιχειρούν στο πεδίο για την κατάρτιση και εφαρμογή κατευθυντήριων οδηγιών σε θέματα ατομικής υγιεινής και δημόσιας υγείας.

2. Από το ΚΕΕΛΠΝΟ:

α) Καταγραφή και περιγραφή διαθέσιμου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού (kit ατομικής υγιεινής).

β) Καταγραφή και περιγραφή διαθέσιμων Κινητών Μονάδων.

3. Από το ΕΚΑΒ:

α) Διάθεση ενός ασθενοφόρου για τον πληθυσμό που έχει ατύπως καταλύσει στο λιμάνι του Πειραιά. Το ασθενοφόρο έχει σταθμεύσει παραπλεύρως του Ιατρείου που λειτουργεί στην Πύλη Ε1.

4. Από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ):

Διάθεση υγειονομικού προσωπικού για τη στελέχωση του ιατρείου και των Κινητών Μονάδων.

Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι αρκετές από τις παραπάνω ενέργειες- σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων- έχουν ήδη υλοποιηθεί από την περασμένη Παρασκευή. Όπως αναφέρει, από τις προηγούμενες μέρες βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, κλιμάκιο της ΑΕΜΥ για αυτοψία και καταγραφή των αναγκών, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ με μια Κινητή Μονάδα και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ήδη το Ιατρείο έχει οργανωθεί και στελεχωθεί ώστε να λειτουργεί σε ημερήσια βάση ενώ συμφωνήθηκε και η λειτουργία παιδιατρικού σταθμού. Στον άτυπο καταυλισμό βρίσκονται επίσης στελέχη του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων οι οποίοι σε συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών και τις ΜΚΟ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικές ανάγκες για φάρμακα και βρεφικές τροφές στο Λιμάνι του Πειραιά!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button