ΆρθραΔημοφιλήΡεπορτάζ υγείας

Γιατρός ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών! Δείτε τις πρώτες του κινήσεις.

Κατά την ηλεκτρονική ψηφοφορία, επί συνόλου 1.834 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ψήφισαν 1.468 εκλογείς, με τον κ.Δημόπουλο να σαρώνει από τον πρώτο γύρο καθώς έλαβε 844 ψήφους, ποσοστό που ανέρχεται στο 57%.

Αντίπαλοί του ήταν η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής κυρία Ελένη Καραμαλέγκου που έλαβε 319 ψήφους (23%) και ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης από το Τμήμα Πληροφορικής που πήρε 270 ψήφους (21%).

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr οι άμεσες προτεραιότητες του νέου πρύτανη είναι η διεκδίκηση νέων διορισμών πανεπιστημιακών,η επιστροφή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχει καταργηθεί ο κλάδος τους (π.χ. φύλακες), η επίλυση του θέματος των συμβασιούχων και η άμεση διεκδίκηση συμπλήρωσης των τακτικών πιστώσεων για το τρέχον έτος, ώστε να καλυφθούν οι ανελαστικές ανάγκες σε θέρμανση, φύλαξη και καθαριότητα.

Επίσης, ο κ. Δημόπουλος προτάσσει τη δημιουργία επιτροπών, ώστε κάθε σχολή να διεκδικήσει αναπτυξιακά προγράμματα από ελληνικούς και διεθνείς φορείς, και την περαιτέρω αξιοποίηση των κληροδοτημάτων και της περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Λίγα λόγια για τον κ.Δημόπουλο

 

Ο γεννημένος στο Παρίσι 54χρονος , Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, έχει ειδίκευση στην παθολογία, την αιματολογία και την παθολογική ογκολογία, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.
Το ερευνητικό έργο του κ. Δημόπουλου, καθηγητή Παθολογίας με γνωστικό αντικείμενο την αιματολογία – ογκολογία, «μετράει» περισσότερες από 17.000 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία.
Ειδικεύεται στο πολλαπλούν μυέλωμα, μια αρκετά συχνή αιματολογική κακοήθεια (η δεύτερη σε συχνότητα μετά τα λεμφώματα), η οποία προσβάλλει γύρω στους 350 νέους ασθενείς το χρόνο στην Ελλάδα και προκαλεί κυρίως πρόβλημα στα οστά και στη λειτουργία των νεφρών.

Στον τελευταίο κατάλογο του οργανισμού Thomson Reuters για τους επιστήμονες διεθνούς φήμης και επιρροής, τοποθετείται στο 1% παγκοσμίως με χιλιάδες επιστημονικές αναφορές στο έργο του.

Είναι διευθυντής στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Αλεξάνδρα» και πρόεδρος της ίδιας σχολής. Είναι επίσης γιος του τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2001) Κωνσταντίνου Δημόπουλου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button