ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική μόνο με παραπομπή! Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο μνημόνιο και αναμένεται να ενσωματωθούν στο νέο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για να νοσηλευθεί κανείς σε ιδιωτικό νοσοκομείο θα χρειάζεται να περάσει πρώτα από τον οικογενειακό γιατρό για να λάβει τη σχετική έγκριση.

Αντίστοιχα πρέπει να πράξει και για να δει ειδικό γιατρό. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Θες γιατρό; Πέρνα πρώτα από τον οικογενειακό! Τι είπε ο υπ.Υγείας στους γιατρούς για το νέο σύστημα παραπομπών»

Το νέο μνημόνιο επιβάλει την εφαρμογή ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικών παραπομπών (e-referrals) στη δευτεροβάθμια περίθαλψη δηλαδή στη νοσοκομειακή, η οποία θα αξιοποιείται από τους οικογενειακούς γιατρούς.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη συμφωνία για να παραπεμφθεί κανείς σε συμβεβλημένη κλινική του ιδιωτικού τομέα θα χρειάζεται προέγκριση.

Το νέο σύστημα θα πρέπει να εφαρμοστεί ήδη από τον Ιούνιο του 2017, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να είναι πλήρως έτοιμη ακόμη και η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η ρύθμιση προκαλεί ήδη έντονο προβληματισμό ακόμη και στον ΕΟΠΥΥ, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ενώ αναζητιέται η φόρμουλα με την οποία θα ξεπεραστεί ο σκόπελος για τα έκτακτα περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΠΕΔΥ: Χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία θα μπορούν να κάνουν στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Γενικοί Γιατροί: Δημιουργούνται οικογενειακοί γιατροί 3 ταχυτήτων! Αντιρρήσεις στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια

Πως θα λειτουργούν τα διαγνωστικά εργαστήρια στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας!

Υπ.Υγείας: Σαρωτικές αλλαγές για όλους τους γιατρούς με το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button