ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιορτές χωρίς καθαριότητα στα Κέντρα Υγείας! Γιατί ξέμειναν από καθαρίστριες

Γιορτές χωρίς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα συνεπώς και χωρίς …καθαρές αίθουσες και ιατρεία, κάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr πολλά Κέντρα Υγείας της Α’ αλλά και της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας- όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι- έχουν μείνει εδώ και 20 ημέρες χωρίς καθαριότητα τις νύχτες αλλά και τις αργίες, καθώς δεν πληρώνονται υπερωρίες και επιπλέον αμοιβές στο προσωπικό που είχε κάνει ατομικές συμβάσεις, μετά την απομάκρυνση των ιδιωτικών συνεργείων. Αιτία βέβαια τα περιορισμένα κονδύλια που διατίθενται στο σύστημα υγείας.

Αποτέλεσμα όμως είναι μέσα στις γιορτές να μην μπορούν να καθαριστούν οι χώροι και ειδικά στις αίθουσες όπου γίνονται ιατρικές πράξεις ή παρέχονται πρώτες βοήθειες.

Αντίστοιχο πρόβλημα πάντως είχε παρουσιασθεί και πριν λίγους μήνες σε πολλά Κέντρα Υγείας. Tότε οι νοσηλεύτριες αναγκάζονταν να καθαρίζουν μόνες τους χώρους προκειμένου να μην δημιουργηθεί υγειονομικό πρόβλημα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε συμβεί: «Κέντρα Υγείας χωρίς καθαρίστριες υλικά και security! Όλες οι ελλείψεις»

Διοικητές νοσοκομείων με οδηγίες

Τις εορτές αυτές πάντως πολλοί εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση καθώς όταν φθάνουν το πρωί στην εργασία τους, βλέπουν χώρους που έχουν μείνει χωρίς φροντίδα το βράδυ ή τις προηγούμενες ημέρες λόγω των αργιών. Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως μεγάλο ειδικά στις αίθουσες που εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά, όπου η εικόνα συχνά είναι τραγική με αίματα και βιολογικά υλικά να είναι διάσπαρτα στο χώρο.

Προς ώρας παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των εργαζομένων λύση δεν έχει δοθεί από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοβάθμια Φροντίδα: Στις καλένδες οι αλλαγές σε ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας!

Πόσοι ασθενείς επισκέφθηκαν τα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας! Τι αλλαγές σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button